"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Από τον Δήμο Τρικκαίων πρόσκληση προσφοράς για το μουσείο στο Μύλο Ματσόπουλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

0000000000000000000000000000000

Ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο του έργου της αποκατάστασης και μουσειολογικής ανάδειξης του Μύλου Ματσόπουλου, έχει ως στόχο τη μετατροπή του χώρου σε Μουσείο ανοιχτό στο κοινό. Για τον λόγο αυτόν, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, για δωρεά αντικειμένων με σκοπό την επιστημονική και εκθεσιακή αξιοποίησή τους.
Η έκθεση θα αφηγείται ένα τμήμα της αγροτικής, αλλά και βιομηχανικής ζωής της πόλης, την ιστορία, τις παραγωγικές διαδικασίες, αλλά και τη ζωή στον Μύλο, καθώς και τις ιστορίες των ανθρώπων που σχετίστηκαν ή σχετίζονται με αυτόν, με οποιονδήποτε τρόπο.
Για τον εμπλουτισμό της έκθεσης και την ολοκληρωμένη μουσειολογική ανάδειξή της, ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνεται στους δημότες και κατοίκους, για δωρεά ή δανεισμό αντικειμένων που θα αποτελέσουν εκθέματα του Μουσείου. Τέτοια αντικείμενα, ενδεικτικά, θα μπορούσε να είναι:
• Αντικείμενα σχετικά με την καλλιέργεια και την επεξεργασία του σιταριού (άροτρα, καρπολόγια, δικράνια, δοκάνες, χειρόμυλοι κ.λπ.)
• Φωτογραφικό υλικό από σχετικές αγροτικές διαδικασίες (όργωμα, θερισμός, αλώνισμα, λίχνισμα, άλεση σε χειρόμυλους ή σε νερόμυλους κ.τ.λ.), αλλά και φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή στα χωράφια, στους μύλους ή στο σπίτι, όπου γίνονταν η άλεση και η παρασκευή του ψωμιού.
• Φωτογραφίες από τον Μύλο Ματσόπουλου (φωτογραφίες των εγκαταστάσεων, των ιδιοκτητών, των εργατών, φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της εργασίας, της καθημερινής ζωής στον Μύλο κ.λπ.)
• Προσωπικά αντικείμενα ή αρχειακό υλικό των ιδιοκτητών του Μύλου και της οικογένειάς τους.
• Προσωπικά αντικείμενα των εργατών και των υπαλλήλων του Μύλου (βιβλιάρια υγείας, συνταξιοδοτικά έγγραφα, στολές εργασίας, προσωπική αλληλογραφία, ένσημα, παλιές ταυτότητες κ.λπ.)
• Αρχεία, λογιστικά βιβλία, μετοχές, συμβόλαια, αλληλογραφία της επιχείρησης, διαφημιστικό υλικό του Μύλου και των προϊόντων παραγωγής.

Με τον τρόπο αυτόν, οι κάτοικοι, οι δημότες, η τοπική μας κοινωνία, μετέχει και ουσιαστικά ενεργεί υπέρ της διατήρησης της ιστορικής μας μνήμης και της περαιτέρω ανάδειξης της αξίας του Μύλου Ματσόπουλου.
Όποιος/α έχει στην κατοχή του/της κάποια από τα παραπάνω αντικείμενα και επιθυμεί να τα δωρίσει στο Δήμο για το Μουσείο Ματσόπουλου, παρακαλείται να επικοινωνεί με τον Δήμο Τρικκαίων στο τηλέφωνο 24310 63239 (κα. Γεωργία Παρασκενιώτη). Τα αντικείμενα των δωρεών θα εκτεθούν στον Μύλο με αναφορά στο όνομα του δωρητή, ενώ ο Δήμος θα τηρήσει βιβλίο καταγραφών των δωρεών με αύξοντα αριθμό για την παραλαβή, καταγραφή και επιστημονική τεκμηρίωση όλων των αντικειμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης