"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

5.9 C
Trikala

Από 7 Ιανουαρίου ξανά στους δρόμους οι αγρότες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν ήδη για το Γενάρη θα εξαρτηθεί ο βαθμός κλιμάκωσης της δράσης των αγροτών στις Εθνικές Οδούς ανά την Ελλάδα.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε από την Ε.Ο.Α.Σ.Κ. στην Καρδίτσα, ευρεία σύσκεψη αγροτικών συλλόγων κατά την οποία αποφασίστηκε την επόμενη ημέρα της μεγάλης γιορτής των Θεοφανείων, στις 7 Ιανουαρίου 2016, να συγκεντρωθούν τρακτέρ στις κεντρικές πλατείες όλων των χωριών στον κάμπο.

Παράλληλα ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής ΒαγγέληςΜπούτας προέτρεψε τα μέλη των συλλόγων να οργανώνουν συνεχώς συσκέψεις για την ενημέρωση των αγροτών γύρω από τα σκληρά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και για τις δυσμενέστατες συνέπειες που θα έχουν αυτά στο αγροτικό εισόδημα. Στόχος η προσέλκυση στον αγώνα όσο γίνεται περισσότερων παραγωγών, γεγονός που θα συμβάλλει στην ισχυροποίηση των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων.

Από 7 Ιανουαρίου ξανά στους δρόμους οι αγρότες

Δεν αποκλείεται πάντως να γίνουν κι’ άλλες κινήσεις διαμαρτυρίας στο μεσοδιάστημα μέχρι να αποφασιστούν τα μπλόκα στις Εθνικές Οδούς.

«Είναι γελασμένοι οι κυβερνώντες αν νομίζουν ότι με υποσχέσεις, κάποιες πληρωμές και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων θα καταφέρουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνιμα των αγροτών και να ματαιώσουν τις κινητοποιήσεις. Τα προβλήματα είναι τεράστια και οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τα χαράτσια, η ακρίβεια και οι πλειστηριασμοί έγιναν πλέον μέρος της ζωής μας» τόνισε ο κ. Μπούτας προσθέτοντας πως «αποζημιώσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα, ενώ επίκειται και το νέο ασφαλιστικό που θα ισοπεδώσει τα δικαιώματα όχι μόνο των αγροτών, αλλά όλων των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης