Αρθρο Βλαχογιάννη σε Αθηναική εφημερίδα Reviewed by Momizat on . Διόρθωση της πορείας τώρα, πριν έλθουν οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ με τα υπολείμματα του ΚΑΜΜΕΝΟΥ, με το σύνθημα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, να αποτελειώσουν τη Χώρα με ΝΕΑ ΚΑΣ Διόρθωση της πορείας τώρα, πριν έλθουν οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ με τα υπολείμματα του ΚΑΜΜΕΝΟΥ, με το σύνθημα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, να αποτελειώσουν τη Χώρα με ΝΕΑ ΚΑΣ Rating: 0

Αρθρο Βλαχογιάννη σε Αθηναική εφημερίδα

Αρθρο Βλαχογιάννη σε Αθηναική εφημερίδα

Διόρθωση της πορείας τώρα, πριν έλθουν οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ με τα υπολείμματα του ΚΑΜΜΕΝΟΥ, με το σύνθημα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, να αποτελειώσουν τη Χώρα με ΝΕΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΑ….

            Μπροστά σε αυτά, το Καστελλοριζο του Γιώργου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, θα μοιάζει μια μικρή περιπέτεια……

 

            Χάνουμε τις ρίζες μας;

Αυτή η παράταξη, η μεγάλη κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, όπως και η πρώην ΕΡΕ και το Λαΐκο Κόμμα, είχαν ως σημείο αναφοράς τον αγροτικό κόσμο, την Εκκλησία, τους μικροϊδιοκτήτες, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ιδίως τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς…..

Αυτοί, με μεγάλη ή μικρή πλειοψηφία, έδιναν τη νίκη στην παράταξή μας.Ήταν το σημείο αναφοράς μας, ήταν τα στηρίγματα μας, ήταν η δύναμή μας…..

Και κάθε φορά ανανεώναμε τη συμφωνία μας μαζί τους, με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους και της Πατρίδας, γιατί όντως ήταν και είναι η ραχοκοκαλιά του τόπου μας……

Ακόμη και σε περιόδους που τα λεγόμενα ευγενή προάστια πρασίνιζαν, στην Ελληνική ύπαιθρο κρατούσαμε, άντεχαμε……Γιατί οι δικοί μας άνθρωποι, αυτοί που πίστευαν στην ορθότητα της πολιτικής μας, ήσαν δίπλα μας…. Έδιναν τον δικό τους αγώνα, με πίστη ότι προασπίζουν και τα δικά τους ειδικότερα συμφέροντα…….

Κι όταν μπολιάζαμε το φιλελευθερισμό με το Κοινωνικό Κράτος, τη βάση της ιδεολογίας μας που ηταν ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, αγκαλιάζαμε τα πλατειά λαϊκά στρώματα, που μας εμπιστεύονταν και μας ακολουθούσαν……Ακόμα και στη αρχή της κρίσης, το 2009, αυτά τα λαϊκά στρώματα παρέμειναν δίπλα μας, έστω και με μειωμένα ποσοστά…..

Η περιπέτεια του μνημονίου, με την πανηγυρική εξαγγελία απ΄ το ακριτικό Καστελοριζο από τον ΓΑΠ, οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις της Χώρας μας προς την Τρόικα και τους πιστωτές μας, έφεραν τα πάνω κάτω στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Η παράταξη μας ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ να αλλάξει άρδην πολιτική, μπροστά στις διεθνείς δεσμεύσεις μας αφενός και τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας, αφετέρου…..

Αυτά που λέγαμε προεκλογικά, έν πολλοίς δεν μπορούσαμε να τα εφαρμόσουμε….

Και άλλα, που δεν θέλαμε να εφαρμόσουμε, υποχρεωθηκαμε να τα υιοθετήσουμε, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πιστωτών μας…..Πήραμε μέτρα που θίγουν την καρδιά του κοινωνικού φιλελευθερισμού, θίγουν αυτή ταύτη την ιδεολογία μας και τη λαϊκή μας βάση…..Αυξήθηκε υπέρμετρα η φορολογία στην ακίνητη ιδιοκτησία, το περιβόητο «Χαράτσι» του 2011 και επεκτάθηκε, δήθεν για αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης…..και στους μικρούς κλήρους, ακόμη και στα χέρσα εγκαταλελειμμένα αγροκτήματα….

Χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, χωρίς ουσιαστική μελέτη, άκαπνοι τεχνοκράτες και σύμβουλοι, παρέσυραν την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σε λάθος αποφάσεις, που διέρρηξαν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με τον αγροτικό κόσμο και το σύνολο της Ελληνικής περιφέρειας,….

Παρά τις προσπάθειες μας, προσπάθειες πολλών βουλευτών, λίγες βελτιώσεις μπορέσαμε να κάνουμε…..

Τώρα η ευρύτερη αριστερά, μας κουνά το δάκτυλο…..

Ότι εμείς, οι υπέρμαχοι της ατομικής ιδιοκτησίας, φορολογούμε την ακίνητη περιουσια, φυσικά αποκρύβοντας ότι σε όλο τον κόσμο, υπάρχει φορολογία στην ακίνητη περιουσία…..

Επιβλήθηκαν φόροι απο το πρώτο ΕΥΡΩ επί των ελεύθερων επαγγελματιών, γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ να συλλάβουμε την φοροδιαφυγή και να εισπράξουμε τον Φ.Π.Α. Μας επέβαλαν -έστω και πριν μπούμε εμείς στην κυβέρνηση- την εξίσωση στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης…. Αποτέλεσμα, μια τρύπα στο νερό και στα…..έσοδα του Κράτους….. Τί και αν εμείς οι βουλευτές της επαρχίας, γκρινιάζουμε περισσότερο απ’ όλους…. Φωνή βοώντος έν τη ερήμω…..

Καθυστερήσαμε να ελέγξουμε αυτούς που πριν από την κρίση και μεσούσης της κρίσης, έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό…….Το εφοπλιστικο κεφάλαιο, ούτε σε εθελοντική βάση, δέχεται να συνεισφέρει το μερίδιό του για την έξοδο της Χώρας μας απο την πρωτοφανή κρίση.

Ο Πρωθυπουργός, με λίγους τολμηρούς συνεργάτες, προσπαθεί να εμπνεύσει τα στελέχη και να διεγείρει έναν κρατικό μηχανισμό, κατώτερο των περιστάσεων….Αν προσθέσουμε και μερικούς υπουργούς – βαρώνους….-, που μόνο τους μέλημα ήταν πως δεν θα σπάσουν αυγά……, τότε όλοι καταλαβαίνουμε το δύσκολο του εγχειρήματος…! με την δεσπόζουσα κομματική ελίτ, να αλλοιθωρίζει προς τη μόνιμη εκμαυλίστρια Ελληνική αριστερά…..

Αφήσαμε ή ανεχθήκαμε, στην προ ΣΑΜΑΡΑ περίοδο, τη Χώρα μας και τα σύνορα μας αφύλακτα και αθωράκιστα, σε καραβιές αλλοδαπών, κυρίως ισλαμιστών, που κατέκλυσαν την Πρωτεύουσα, τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και την Ελληνική περιφέρεια….Τούτο φυσικά αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί του ρατσιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής……

Και από την άλλη, περικόψαμε υπέρμετρα τις αποδοχές των ενστόλων, σε ενέργεια και σε αποστρατεία και βοηθήσαμε στην επαύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής…..

Ακόμη και ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γιάννης ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, παραδέχθηκε ότι πιάνουμε τα μικρά ψάρια και μας ξεφεύγουν τα μεγάλα…..Το έργο του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι ΤΙΤΑΝΙΟ…. Αλλά κινδυνεύει να πάει στράφι, αν άμεσα δεν αλλάξουμε ρότα….. Εξαντλούνται οι ψυχικές και υλικές αντοχές της μεσαίας τάξης και διογκώνονται τα άκρα των φτωχών απ τη μια μεριά και των ανέγκιχτων απο την κρίση φοροφυγάδων και φοροαποφευγόντων, απ’ την άλλη…

Διόρθωση της πορείας τώρα, πριν έλθουν οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ με τα υπολείμματα του ΚΑΜΜΕΝΟΥ, με το σύνθημα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, να αποτελειώσουν τη χώρα με ΝΕΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΑ…. Μπροστά σε αυτά, το Καστελλοριζο του Γιώργου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, θα μοιάζει μια μικρή περιπέτεια……

 

            Ηλίας Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

            Βουλευτης ΝΔ Τρικάλων

Εφημερίδα “Παρασκήνιο”

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή