"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Αριστερή αντίληψη και δημοτικές εκλογές.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μαρολαχάκης Μάριος

Μέλος της Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΙΝ.ΑΛ.

Με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διευκρινισθεί  το έντονο ενδιαφέρον του ΚΙΝΑΛ για την συγκρότηση αξιόμαχων και αποτελεσματικών ψηφοδελτίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Ιουνίου.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. ενθαρρύνει τα μέλη και τα στελέχη του να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ψηφοδελτίων μαζί με κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη που θέλει να συνδράμει στην επανάκαμψη της προοδευτικής διαχείρισης στην περιφέρεια και στους Δήμους του Νομού. Οι σημερινές ανεπαρκείς διοικήσεις έχουν επιβαρύνει πρόσθετα την ζωή των πολιτών και κανένα γυαλιστερό περιτύλιγμα δεν μπορεί να κρύψει την άσχημη κατάσταση των Δήμων.

Η εποχή των χρισμάτων έχει τελειώσει για μας. Δεν θα επιλέξουμε εμείς μόνοι μας ή με την συνεργασία Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ υποψηφίους Δημάρχους και μετά θα καλέσουμε τους πολίτες να τους στηρίξουν. Τα ψηφοδέλτια που θα διαμορφωθούν, με την συνδρομή και πρωτοβουλία των στελεχών μας, θα κριθούν με βάσει το όραμά τους, την ικανότητά για διαχείρισή των δημοτικών υποθέσεων με επάρκεια και όχι πνεύμα «Μαυρογυαλούρου», και πάνω απ’ όλα, την σύμφωνα με τις αρχές μας όπως είναι διατυπωμένες στο πρόγραμμα του ΚΙΝ.ΑΛ. Φυσικά τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξουμε θα επιδιώξουν και την συμμετοχή κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από τι ψηφίζει ή σε πιο κόμμα ανήκει. Αυτό όπως είναι μια υπόθεση των ψηφοδελτίων, όχι των κομμάτων.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις των στελεχών του προσαρμόζει την πρακτική Τσίπρα (γλύφω εκεί που έφτυνα) τοπικά. Ξαφνικά θέλουν να συνεργασθούν με το ψηφοδέλτιο Τρίκαλα – Συμπολιτεία . Ούτε μια κουβέντα αυτοκριτικής για όσας έλεγαν το ’10 και το ’14.  Τότε το ψηφοδέλτιο ήταν επονείδιστο τώρα έγινε προοδευτικό. Τότε έλεγαν τι Πλαστήρας τι Παπάγος, τώρα αντιδεξιό μέτωπο. Τα προβλήματα και οι προσδοκίες των δημοτών στο κάλαθο της πολιτικής σκοπιμότητας.

Εμείς πραγματικά δεν βλέπουμε σημαντική διαφορά μεταξύ της συντηρητικής παράταξης και του λαϊκίστικου ΣΥΡΙΖΑ. Με εργαλείο τον λαϊκισμό έχει μετεξελιχθεί σε κόμμα εξουσιολάγνων. Οι ψηφοφόροι του θα πεισθούν ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και θα επανέλθουν στην μεγάλη προοδευτική παράταξη.

Εάν όντως θεωρεί ότι μπορούμε να συμμετέχουμε σε κοινά ψηφοδέλτια ας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Υποστηρίζει στους Δήμους την επιλογή ενός συστήματος οργάνωσης και πλαισίου κανόνων που, μέσω της παροχής υλικών και ηθικών κινήτρων, θα κινητοποιεί το προσωπικό στην ολόπλευρη εξυπηρέτηση των δημοτών. Δεσμεύετε και θα υλοποίηση την προσφορότερη μέθοδο αξιολόγησης και επιβράβευσης του προσωπικού. Αξιολόγηση όχι μόνο του προσωπικού, αλλά και της επίδοσης της δημοτικής αρχής από τους δημότες με  συγκεκριμένα κριτήρια που θα οδηγεί στην βελτίωση της δημοτικής αρχής.
  • Καταδικάζει απερίφραστα την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και την διακτίνισή του σε δουλειά γραφείου με αποτέλεσμα την βρώμικη πόλη και τον χρεωκοπημένο Δήμο, όπως έγινε με την υπουργό Νοτοπούλου.
  • Υποστηρίζει τις συνέργειες του Δήμο με την ιδιωτική οικονομία, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων διαφάνειας και εποπτείας με στόχο την διευκόλυνση των παραγωγικών πρωτοβουλιών των δημοτών μας. Όπως ο «Μύλος των Ξωτικών» που πολέμησαν με μανία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
  • Θα αγωνισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας και την ολοκλήρωση των έργων της μερικής εκτροπής του Αχελώου. ‘Έργα που θα έχουν άμεση επίπτωση στην αγροτική και τουριστική οικονομία της περιοχής μας και θα συμβάλουν στην παραγωγή καθαρής ενέργειας.
  • Υποστηρίζει την απόδοση του ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση με παράλληλη μείωση της επιχορήγησής της από τον προϋπολογισμό.
  • Συνεχίζει να υποστηρίζει το εκλογικό σύστημα για την Τ.Α. που ψήφισε η κυβέρνηση. Θα αναλάβει την ευθύνη αν το εκλογικό σύστημα αξιοποιείται ως μηχανισμός χειραγώγησης της λαϊκής βούλησης και πεδίο ατομικών συναλλαγών προς επίτευξη οικείων ανταλλαγμάτων, οδηγώντας τελικά σε στρέβλωση της ελευθερίας των ψηφοφόρων προς όφελος ισχνών μειοψηφιών.

Αυτή είναι η λογική συμβάλλει στην βελτίωση της ζωής των δημοτών, που διαχωρίζει στην πράξη την αριστερή αντίληψη από την δεξιό, τα άλλα είναι κόλπα για την διάσωση των φυλλορροούντων κομματικών ψήφων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης