“Αρτεμις”, δεύτερο φιλοζωικό – πολιτιστικό σωματείο στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Λέγεται ότι ένα στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού μας είναι και η σχέση των ανθρώπων με τα ζώα. Είτε φροντίδα είτε βαναυσότητα, αποδεικνύουν τον τρόπο συμπεριφο Λέγεται ότι ένα στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού μας είναι και η σχέση των ανθρώπων με τα ζώα. Είτε φροντίδα είτε βαναυσότητα, αποδεικνύουν τον τρόπο συμπεριφο Rating: 0

“Αρτεμις”, δεύτερο φιλοζωικό – πολιτιστικό σωματείο στα Τρίκαλα

“Αρτεμις”, δεύτερο φιλοζωικό – πολιτιστικό σωματείο στα Τρίκαλα

Λέγεται ότι ένα στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού μας είναι και η σχέση των ανθρώπων με τα ζώα. Είτε φροντίδα είτε βαναυσότητα, αποδεικνύουν τον τρόπο συμπεριφοράς σε ζώντα όντα. Ειδικά στα Τρίκαλα, η κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις. Δεκάδες φιλόζωοι ή «φιλόζωοι» έχουν εμφανιστεί. Μέχρι τώρα, τα μέλη του «Αργος», του πρώτου φιλοζωικού σωματείου, κατέβαλλαν εργώδη και κοπιώδη προσπάθεια για να φροντίσουν, περιθάλψουν, σώσουν αδέσποτα, κυρίως σκύλους. Και πολλές φορές έμεναν μόνοι/ες.
Πλέον, ιδρύεται και δεύτερος σύλλογος, με την ονομασία «Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων» και διακριτικό τίτλο «Αρτεμις», σημειώνοντας ότι έχει την υποστήριξη της Π.Φ.Π.Ο. και της Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. Ουσιαστικά, η φιλοζωία στα Τρίκαλα επεκτείνεται.

Εξ αρχής γίνεται σαφές ότι υπάρχει διαφορετική οπτική στο ζήτημα των αδέσποτων: «Με χαρά ανακοινώνουμε την απόφασή μας να δημιουργήσουμε έναν πολιτιστικό – φιλοζωικό σύλλογο». Δηλαδή, διπλός ο σκοπός. Ο κύριος σκοπός βέβαια θα είναι «η διάδοση και ενθάρρυνση της υπεύθυνης κηδεμονίας ζώων συντροφιάς, της στείρωσης των κατοικίδιων δεσποζόμενων και μη, ως λύση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων καθώς και την προώθηση της φιλοζωίας και του υπεύθυνου εθελοντισμού μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.α.».

Φυσικά, γίνεται σαφές ότι η «Άρτεμις» «θα σταθεί στο πλευρό κάθε ζώου για να γίνει η φωνή του και να κυνηγήσει για χάρη του κάθε μορφή κακοποίησης και κάθε σταγόναasrtemis1 artemis2 artemis3 artemis4 artemis5 artemis6 artemis7 artemis8 artemis9 artemis10 artemis11 artemis12 άγνοιας και παραπληροφόρησης που δημιούργησε τον ωκεανό της αδιαφορίας και της έλλειψης σεβασμού απέναντί τους».

Ετσι, ξεκίνησε μια τριήμερη διαδικασία ενίσχυσης της εικόνας του συλλόγου. Κάτι μάλλον πρωτοφανές, αφού στην αρχή του πεζοδρόμου της Ασκληπιού, από το βράδυ της Παρασκευής, η φιλοζωία συνδέθηκε με συναυλίες, με διαδραστικά παιχνίδια, με προβολές, με ομιλίες και με πλήθος άλλων δράσεων.

Δηλαδή, έγινε σαφές ότι επιχειρείται μια διαφορετική προσέγγιση στο όλο ζήτημα, ενώ η ολότητα των μελών που ξεκίνησαν την προσπάθεια, είναι νεότατης ηλικίας – κάτι σαφώς ελπιδοφόρο.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, με εκπλήξεις για όλους.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή