"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.4 C
Trikala

Αρχές Σεπτεμβρίου το 1ο Συνέδριο Καραγκούνηδων ν. Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο τους συνέδριο πραγματοποιούν στα Τρίκαλα οι Καραγκούνηδες του νομού και συγκεκριμένα η Ένωση Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων (Ε.Κ.Ν.Τ.). Πρόκειται για μια διοργάνωση που συμπίπτει με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και για τον λόγο αυτό έχει ως θέμα του το «Αγώνες και επιτεύγματα των Καραγκούνηδων στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».
Το συνέδριο θα  πραγματοποιηθεί στις 4 και  5 Σεπτεμβρίου 2021  στο υπαίθριο Θέατρο του Φρουρίου στα Τρίκαλα.
Οι καταξιωμένοι εισηγητές προέρχονται από τα Τρίκαλα και όλη τη Θεσσαλία, και θα προβούν σε ανακοινώσεις για θέματα που για πρώτη φορά θα δημοσιοποιηθούν, τόσο για το σύνολο των  Καραγκούνηδων όλου του Θεσσαλικού Κάμπου, όσο και για ολόκληρη τη Θεσσαλία  σε σχέση με τις εξεγέρσεις και τους ξεσηκωμούς στην ευρύτερη περιοχή. Όπως αναφέρει η οργανωτική επιτροπή «με τον τρόπο αυτόν πιστεύουμε ότι θα βάλει ο καθένας το λιθαράκι του για την ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας και του πολιτισμού των Καραγκούνηδων».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, μέρος των εισηγήσεων θα αποτελέσει και τελετουργικός χορός με ιστορικά Καραγκούνικα τραγούδια καθώς και θεατρικό δρώμενο.
Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και η Επιτροπή 2021 του Δήμου Τρικκαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλία – ΠΕ Τρικάλων, ενώ στηρίζουν ο  Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων, το Θεσσαλικό Ημερολόγιο.
Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι πρόσθετες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης