"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

Αρχίζει αντιφυματικός εμβολιάσμος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα παιδιά 1ης Δημοτικού για το σχολικό έτος 2014-15 σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επαρκή αριθμό εμβολίων (BGG) και φυματίνης (ΜΑΝΤΟΥΧ) διακίνησαν τα αρμόδια τμήματα δημόσιας υγείας της περιφέρειας σε όλες τις μονάδες υγείας, όπως νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γιώργος Τσίγκας τόνισε «είναι ανάγκη και υποχρέωση να έχει επιτυχία το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού και καλώ τους γονείς και τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά». Επισημαίνει επίσης ότι «η φυματίωση είναι μία από τις συχνές λοιμώδεις νόσοι και αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Στην Ελλάδα η φυματίωση είναι υποχρεωτικώς δηλούμενο νόσημα και υποχρεούνται όλοι οι φορείς, δημόσιοι ή ιδιωτικοί παροχής ιατρικών υπηρεσιών ή ιδιώτες γιατροί να ενημερώνουν το ΚΕΕΛΠΝΟ για κάθε κρούσμα λοιμώδους νοσήματος όπως η φυματίωση που υποπίπτουν στην αντίληψη τους».

 

Στο Νομό Τρικάλων οι φορείς που θα διενεργήσουν τον αντιφυματικό εμβολιασμό είναι το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και τα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας.

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παρακολουθεί την υλοποίηση του προγράμματος και θα συνεργάζεται με όλους τους φορείς για την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης