"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Αρχίζει το πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Φτώχειας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ερχόμενη Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τον Δήμο Τρικκαίων. Θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος «Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που θα προσφέρει υπηρεσίες για την ανακούφιση συνδημοτών μας με συγκεκριμένες δυσκολίες.
Το πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Αμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» του υπουργείου Εργασίας υλοποιείται με δικαιούχο τη «ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ αμκε» και τη σύμπραξη πλήθους φορέων: Δήμος Τρικκαίων, Επιμελητήριο Τρικάλων, Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων, Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, Φίλες της Αγάπης, Χριστιανή Αδελφότης Κυριών «Η Αγία Βαρβάρα», στον θεματικό άξονα προτεραιότητας 4 του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η απελθούσα δημοτική αρχή υπέγραψε το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.
Πλέον, η νυν δημοτική αρχή, με σεβασμό στις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, υλοποιεί το πρόγραμμα.

Πρόκειται για ένα πλέγμα και ένα δίκτυο παροχής βασικών αγαθών και υπηρεσιών σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν πέντε δομές:

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο, δηλαδή ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος, αλλά με προμήθεια κατ’ελάχιστον προϊόντων αξίας 40 ευρώ σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων
  • Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, με εξυπηρέτηση τουλάχιστον 50 ωφελούμενων ανά ημέρα και υπηρεσίες φιλοξενίας
  • Δομή παροχής συσσιτίων, σε άπορους και άστεγους, τουλάχιστον 100 τον αριθμό
  • Κοινωνικό Φαρμακείο, για παροχή δωρεάν φαρμάκων, παραφαρμακευτικών προϊόντων και υγειονομικού υλικού σε τουλάχιστον 100 άστεγους, άπορους και άνεργους, κάθε μήνα
  • Γραφείο Διαμεσολάβησης, με παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης σε τουλάχιστον 200 άστεγους, άπορους και άνεργους, κάθε μήνα, σχετικά με δομές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν, προκειμένου να ωφεληθούν από τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που αυτές υλοποιούν

Οι δομές Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, καθώς και η σίτιση, θα υλοποιηθούν στους υπάρχοντες χώρους, ενώ το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο παλιό κτήριο του Νοσοκομείου Τρικάλων, το οποίο είχε παλιότερα παραχωρηθεί στον Δήμο, από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Για τον λόγο αυτό, σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Τρικκαίων επισκέφθηκε τους χώρους του παλιού νοσοκομείου. Μαζί με τον προϊστάμενο της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας, τον νόμιμο εκπρόσωπο της «ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ αμκε» κ. Κ. Φώλια και μηχανικούς του Δήμου, επιθεώρησαν τον χώρο και συζήτησαν για την επίλυση τεχνικής υφής προβλημάτων.

Ακολούθως, επισκέφθηκαν τον διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Γ. Σουφλιά, με τον οποίο είχαν μια πολύ καλή συνεργασία, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής με τις διευκολύνσεις που το Ιδρυμα μπορεί να παράσχει.

Ο κ. Σουφλιάς ήταν σαφής: θα κάνω το καλύτερο δυνατόν, ό,τι περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω.
Και ο κ. Παπαστεργίου, επισήμανε τον διαφορετικό χαρακτήρα αυτού του προγράμματος. Σημείωσε, δηλαδή, ότι ουσιαστικά ανοίγεται στην κοινωνία και λειτουργεί με αυτή. Δεν είναι ένα «κλειστό» πρόγραμμα με απλή χρηματοδότηση. Για παράδειγμα, θα πρέπει να υπάρχει επαφή για εξασφάλιση των μερίδων φαγητού, από καταστήματα της πόλης. Ετσι, ζήτησε συμμετοχή των τρικαλινών στο πρόγραμμα, διά της συμπαράστασης και αλληλεγγύης τους, της ενεργοποίησής τους, δηλαδή, για την επιτυχία του προγράμματος προς όφελος των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

ftwxeia2ftwxeia3ftwxeia4

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης