Αρχίζουν και οι εκδηλώσεις για το Αντάμωμα των Σαρακατσάνων στο Περτούλι Reviewed by Momizat on . Με αφιέρωμα στη Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά, αρετές του Έλληνα που ανέδειξε η οικονομική κρίση και ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στην Σαρακατσάνικη κοινωνία, πραγ Με αφιέρωμα στη Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά, αρετές του Έλληνα που ανέδειξε η οικονομική κρίση και ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στην Σαρακατσάνικη κοινωνία, πραγ Rating: 0

Αρχίζουν και οι εκδηλώσεις για το Αντάμωμα των Σαρακατσάνων στο Περτούλι

Αρχίζουν και οι εκδηλώσεις για το Αντάμωμα των Σαρακατσάνων στο Περτούλι

Με αφιέρωμα στη Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά, αρετές του Έλληνα που ανέδειξε η οικονομική κρίση και ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στην Σαρακατσάνικη κοινωνία, πραγματοποιείτε το 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια του Νομού Τρικάλων, σε υψόμετρο 1150 μέτρων.

Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, οι Σαρακατσάνοι το γένος Έλληνες, αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής.

Το εφετινό Αντάμωμα απαντά με αισιοδοξία και χαρά στο ζοφερό παρόν και ξορκίζει τις Κασσάνδρες μιας συνέχειας χωρίς διέξοδο, καλώντας τους Έλληνες να ξαναβρούν το δυναμισμό τους και την πίστη τους, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το 3ο φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας ενώ κορυφαία στιγμή του Ανταμώματος θα είναι η αναπαράσταση των εθίμων του κύκλου ζωής των Σαρακατσαναίων με την αναβίωση του «Καραβανιού».

Ιδιαίτερη στιγμή θα είναι η τιμή στον αποθανόντα Σαρακατσάνο τραγουδιστή ΚΩΣΤΑ ΝΑΚΑ, εθελοντή της Ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων «Τα Κονάκια» σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων ανακοινώνει σε όσους επιθυμούν να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 34ου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων, ότι την Κυριακή, θα υπάρξει δωρεάν μετακίνηση από τα Τρίκαλα προς τα Περτουλιώτικα Λιβάδια και αντίστροφα.

Ώρα αναχώρησης 8:30 το πρωί έμπροσθεν του Διοικητηρίου της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6932260025 και 6986006900 έως τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη για την άμεση ανταπόκριση και ικανοποίηση του παραπάνω αίτηματός μας.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή