Αρχισαν οι δηλώσεις για τις καταστροφές από το χαλάζι Reviewed by Momizat on . Μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο Νομό Τρικάλων, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, πραγματοποίησε με την επίσκεψή του κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, Μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο Νομό Τρικάλων, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, πραγματοποίησε με την επίσκεψή του κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, Rating: 0

Αρχισαν οι δηλώσεις για τις καταστροφές από το χαλάζι

Αρχισαν οι δηλώσεις για τις καταστροφές από το χαλάζι

Μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο Νομό Τρικάλων, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, πραγματοποίησε με την επίσκεψή του κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και κλιμάκιο γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων.

 

Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες πεπονοειδών, σιτηρών, κηπευτικών, βάμβακος και σε δένδρα όπως τα ακτινίδια, κυρίως στις περιοχές Κάτω Ελάτης, Παραποτάμου, Βαλομανδρίου, Λιλή, Φωτάδας, Ρογγίων, Αγίου Βησσαρίωνος,Διποτάμου, Κηπακίου και Πύργου.

 

Σε επικοινωνία που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ζήτησε την άμεση εκτίμηση ζημιών, ούτως ώστε όλοι οι πληγέντες παραγωγοί να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και δίκαια τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

 

Ήδη οι παραγωγοί μπορούν να δηλώνουν τις ζημιές των καλλιεργειών τους, μιας και εκδόθηκε η αναγγελία του ΕΛΓΑ για το επόμενο 12ήμερο, απευθυνόμενοι στα ΚΕΠ των Δήμων που ανήκουν. Μετά την παρέλευση του 12ημέρου, κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα επισκεφθούν όλες τις καλλιέργειες που έχουν δηλωθεί, προκειμένου αναλυτικά να καταγραφούν οι ζημιές που υπέστησαν.

Από το γραφείο Τύπου

zimies_kalliergwn1 zimies_kalliergwn2 zimies_kalliergwn3

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή