Αρχισε η διαδικασία αιτήσεων για τα περίπτερα στα “ξωτικά” Reviewed by Momizat on . Η επίσημη έναρξη των διαδικασιών για τον 4ο Μύλο των Ξωτικών, έγινε. Μόλις πριν τρεις ημέρες, δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ενοικίαση χώρων. H e Η επίσημη έναρξη των διαδικασιών για τον 4ο Μύλο των Ξωτικών, έγινε. Μόλις πριν τρεις ημέρες, δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ενοικίαση χώρων. H e Rating: 0

Αρχισε η διαδικασία αιτήσεων για τα περίπτερα στα “ξωτικά”

Αρχισε η διαδικασία αιτήσεων για τα περίπτερα στα “ξωτικά”

Η επίσημη έναρξη των διαδικασιών για τον 4ο Μύλο των Ξωτικών, έγινε. Μόλις πριν τρεις ημέρες, δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ενοικίαση χώρων. H e-Trikala A.E. προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους, μέχρι 20 Ιουλίου να συμπληρώσουν σχετική φόρμα ενδιαφέροντος στο www.milosxotikon.gr για 11 διαφορετικές ενότητες προϊόντων. Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει από 29 Νοεμβρίου 2014 μέχρι 7 Ιανουαρίου 2015, όποτε οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες θα πρέπει να ξεκινήσουν να σκέφτονται την προσφορά τους για αυτές τις 38 ημέρες.

Φέτος υπάρχει μια διαφορετική πρόσκληση, που χρειάζεται διευκρίνιση. Οι εμπορικές εκμεταλλεύσεις χωρίστηκαν ανά προϊοντική ενότητα. Δηλαδή, το μαλλί της γριάς μαζί με τα καραμελωμένα μήλα, οι χαλβάδες μαζί με τα λουκούμια κ.ο.κ. Στο τέλος της πρόσκλησης, όμως, αναφέρει ρητώς το εξής: Η δήλωση ενδιαφέροντος θα αφορά ΟΛΗ την προϊοντική ενότητα και όχι επιμέρους προϊόντα αυτών.

Αν αυτό σημαίνει ότι κάποιος ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πουλά και Μαλλί της γριάς και pop corn και καραμελωμένα μήλα, ή αν απλώς δεν θα μπορεί να αλλάξει «κατηγορία» μεσούσης της διοργάνωσης και να πουλά άλλο προϊόν (όπως κάποιοι θέλησαν να κάνουν στο παρελθόν), πρέπει αν διευκρινιστεί. Διότι, αν ισχύει το πρώτο, επιβάλλεται με πολύ άδικο τρόπο η είσοδος μόνο «μεγάλων» προμηθευτών – επαγγελματιών. Αν ισχύει το δεύτερο και πρόκειται για λανθασμένη διατύπωση, καλύτερα να αλλάξει.

Αναλυτικά, οι κατηγορίες, είναι οι εξής:

1. Γλυκιά αγορά ( σοκολάτα – προϊόντα σοκολάτας ) – ( κεντρικός Μύλος )

2. Ζαχαρωτά (  εσωτερική αυλή )

3. Βιβλία ( εσωτερική αυλή )

4. Μαλλί της γριάς – pop corn – καραμελωμένα μήλα

5. Κάστανα, καλαμπόκι

6. Χριστουγεννιάτικη αγορά δώρων ( εξωτερικός χώρος )

7. Έτοιμα φαγητά ( Hotdog, τυρόπιτα, πίτσα, πεϊνιρλί, κοτομπουκιές, cornetto, πατάτες, burger, μακαρόνια, σάντουιτς)

8. Αναψυκτικά, νερά, χυμοί, γάλα ( για την προμήθεια των σημείων πώλησης )

9. Χαλβάδες – λουκούμι – σιροπιαστά ( εξωτερικός χώρος )

10. Λουκουμάδες – κρέπες – βάφλες

11. Ξηροί καρποί

 

Πού θα τοποθετηθούν

katopsi_milosxotikon_2014-15

Με βάση το σχεδιάγραμμα (ανοίγει σε νέα καρτέλα, σε μεγαλύτερο μέγεθος), φέτος θα γίνουν οι εξής αλλαγές

–         Στην είσοδο του μύλου δεξιά, στο νησάκι (αν επιτραπεί να χρησιμοποιηθεί) και στο παγοδρόμιο νοτίως του μύλου, τα έτοιμα φαγητά (κατηγορία 7)

–         Στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου, δίπλα δηλαδή από το ομοίωμα ρολογιού, σοκολάτα, προϊόντα σοκολάτας, κάστανα, καλαμπόκι (κατηγορίες 1, 5). Εδώ πιθανώς να υπάρχει τροποποίηση, λόγω των εκδηλώσεων στην κεντρική σκηνή.

–         Τα βιβλία (κατηγορία 3) θα πωλούνται κατεβαίνοντας προς το νότιο τμήμα, αριστερά, όπου πέρυσι τα περίπτερα με τα διάφορα είδη. Δεξιά, μπροστά από το μικρότερο κτήριο, και πριν τον θερινό κινηματογράφο, ζαχαρωτά, μαλλί της γριάς, pop corn, καραμελωμένα μήλα (κατηγορίες 2, 4)

–         Στη νότια πλευρά, έξω από τον μύλο και δεξιά, προς τη γέφυρα του Αη Βασίλη, θα πωλούνται δώρα και λουκουμάδες – κρέπες – βάφλες (κατηγορίες 6, 10). Στην αριστερή πλευρά, όπου υπήρχαν τα πολλά παιχνίδια πέρυσι, όπως η ρόδα, θα πωλούνται Χαλβάδες – λουκούμι – σιροπιαστά και ξηροί καρποί (κατηγορίες 9, 11)

Είναι, λοιπόν, σαφές, ότι αλλάζουν αρκετά και ότι προφανώς θα δούμε κι άλλα. Μέχρι τις 20 Ιουλίου πάντως, θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία υπό καθεστώς διαφάνειας και να αρχίσουν οι ετοιμασίες για τα ειδικότερες δράσεις.

Θανάσης Μιχαλάκης

Πρώτη δημοσίευση ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 7-7-14

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή