"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Ασημένιο Βραβείο για το Δήμο Φαρκαδόνας στα Best City Awards 2017

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια ακόμη επιβράβευση για τα έργα και τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος Φαρκαδόνας τα προηγούμενα χρόνια ήρθε να προσφέρει ο διαγωνισμός Best City Awards 2017.
Στην διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Τεχνόπολις στο Γκάζι ο Δήμος Φαρκαδόνας έλαβε το ασημένιο βραβείο στα Best City Awards 2017.
Ο Δήμος Φαρκαδόνας είχε θέσει υποψηφιότητα στην Ενότητα βράβευσης A2., Κινητικότητα και Μεταφορές, στην κατηγορία Α2.3., Έξυπνες στάσεις (π.χ. online σήμανση άφιξης λεωφορείων) για ΜΜΜ.Το βραβείο παρέλαβε ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Υγείας κ. Κώστας Κοσμάς, ο οποίος το 2015 είχε πρωτοστατήσει με την υποστήριξη του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη και την στήριξη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού στην διοργάνωση της Εβδομάδας Κινητικότητας, αποσπώντας χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά ως γνωστό είχαν διατεθεί για την εγκατάσταση της Ευφυούς Στάσης στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας.
Ο κ. Κοσμάς, παραλαμβάνοντας το βραβείο εξήγησε ότι αποτελεί ηθική ικανοποίηση για την προσπάθεια που υλοποιήθηκε την προηγούμενη διετία για την ανάδειξη θεμάτων που σχετίζονται με την κινητικότητα, του περιβάλλοντος και της εξωστρέφειας του Δήμου Φαρκαδόνας. Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα το έργο της Ευφυούς Στάσης, το οποίο προσφέρει πολύτιμες και αναγκαίες πληροφορίες στους Φαρκαδόνιους».
Στα βραβεία είχαν την δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που είχαν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.
Στόχος των βραβείων ήταν να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

krinitrikalon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης