Αστυνομική κωμωδία την Τρίτη στο θεατράκι του Φρουρίου Reviewed by Momizat on . Την Τρίτη 15/7, 21.30 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων "ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ" αστυνομική κωμωδία  του Ρομπέρ Τομά σε διασκευή-σκηνοθεσία Θανάση Π Την Τρίτη 15/7, 21.30 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων "ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ" αστυνομική κωμωδία  του Ρομπέρ Τομά σε διασκευή-σκηνοθεσία Θανάση Π Rating: 0

Αστυνομική κωμωδία την Τρίτη στο θεατράκι του Φρουρίου

Αστυνομική κωμωδία την Τρίτη στο θεατράκι του Φρουρίου

Την Τρίτη 15/7, 21.30 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

“ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ”

αστυνομική κωμωδία  του Ρομπέρ Τομά

σε διασκευή-σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

με τους Κάτια Δανδουλάκη, Τάσο Χαλκιά, Θάνο Καληώρα,

Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Πρόδρομο Τοσουνίδη.

         

Διοργάνωση

Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού

Δήμου Τρικκαίων

 

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά 9.30-14.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων(Γαριβάλδη 8)

Τιμή προπώλησης των εισιτηρίων : 18 € Ενήλικες, 15€ Μαθητές, φοιτητές, Πολύτεκνοι ΑΜΕΑ, 13€ άνεργοι, παιδιά.

 

Οι Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππας διασκεύασαν και σκηνοθετούν ένα έργο του Ρομπέρ Τομά που  έγινε   διεθνώς γνωστός από την επιτυχία “8 γυναίκες κατηγορούνται”. Το “Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε”  ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του 60 στο Παρίσι. Έκανε τεράστια επιτυχία και τράβηξε το ενδιαφέρον του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για να το κάνει ταινία, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 50 σε ένα ορεινό θέρετρο στην Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Τάσος Χαλκιάς) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Θάνος Καληώρας). Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Πρόδρομος Τοσουνίδης) και μια ιδιόρρυθμη ρουμάνα νοσοκόμα (Τζόυς Ευείδη) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργο με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων.

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Χαλκιάς, Θάνος Καληώρας, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Πρόδρομος Τοσουνίδης

Διασκευή-σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: ‘Εβελυν Σιούπη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή