Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέθεσε ο Πρύτανης Reviewed by Momizat on . Μετά την απόφαση του Συμβουλίου να προκηρύξει πρυτανικές εκλογές στις 25 Ιουνίου Εντείνεται η κρίση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τους τελ Μετά την απόφαση του Συμβουλίου να προκηρύξει πρυτανικές εκλογές στις 25 Ιουνίου Εντείνεται η κρίση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τους τελ Rating: 0

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέθεσε ο Πρύτανης

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέθεσε ο Πρύτανης

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου να προκηρύξει πρυτανικές εκλογές στις 25 Ιουνίου

Εντείνεται η κρίση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τους τελευταίους δύο μήνες σχεδόν.

Η ρήξη είναι πλέον οριστική μεταξύ του Πρύτανη και του Συμβουλίου του Ιδρύματος, με τον πρώτο να καταθέτει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης του Συμβουλίου να προκηρύξει Πρυτανικές Εκλογές για τις 25 Ιουνίου, με αφορμή τη συνταξιοδότηση του κ. Ι. Μεσσήνη στα τέλη Αυγούστου.

Η θητεία του Πρύτανη ολοκληρώνεται κανονικά το 2016. Ωστόσο, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επικαλούμενο γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία έχει αποδεχθεί ο Υπουργός Παιδείας, αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη πρυτανικών εκλογών, δεδομένου ότι ο Πρύτανης δεν μπορεί να συνεχίσει τη θητεία του αν δεν είναι εν ενεργεία καθηγητής.

Ο κ. Μεσσήνης συνταξιοδοτείται στα τέλη Αυγούστου και το Συμβούλιο έσπευσε να προκηρύξει εκλογές.

Η προκήρυξη εκλογών αναμένεται να γίνει επισήμως στις 2 Ιουνίου, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Ωστόσο «φρένο» στη διαδικασία, βάζει ο κ. Μεσσήνης, ο οποίος αποφάσισε να προσβάλλει στις δικαστικές αίθουσες πλέον, την απόφαση του Συμβουλίου για προκήρυξη πρυτανικών εκλογών.

Ο διορισμός του κ. Μεσσήνη στη θέση του Πρύτανη έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και η θητεία του ολοκληρώνεται στα τέλη του 2016.

Το ρήγμα στις σχέσεις των δύο πλευρών, ξεκίνησε να δημιουργείται μετά από απόφαση του Συμβουλίου να μην ανανεώσει τη θητεία των επτά αναπληρωτών πρύτανη.

Θέση απέναντι στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναμένεται να πάρουν εντός της επόμενης εβδομάδας και οι Πρόεδροι των Τμημάτων του Π.Θ.

Στο μεταξύ, πράσινο φως από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δόθηκε στη διενέργεια διαγωνισμού για την εκμίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, εγκρίθηκε το πρακτικό συγκρότησης επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμού που αφορά στη στέγαση των φοιτητών.

Ο διαγωνισμός είναι ύψους 70.000 ευρώ και αφορά στην εκμίσθωση 40 – 50 κλινών σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο πολεοδομικό συγκρότημα, προκειμένου από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, να στεγαστούν ισάριθμοι πρωτοετείς φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο πρόγραμμα της Φοιτητικής Εστίασης.

Πρόκειται για πρωτοβουλία, η συζήτηση για την οποία άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον αρμόδιο αναπληρωτή Πρύτανη, Δημήτρη Βαφείδη και δεδομένου του προβλήματος που συνιστά η έλλειψη δωματίων για την κάλυψη των αναγκών των πρωτοετών φοιτητών.

Εκτιμάται μάλιστα ότι θα ανακουφίσει έστω και στο ελάχιστο ή προσωρινά το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών.

Στη Φοιτητική Εστία του Βόλου, σήμερα λειτουργούν 35 δωμάτια για τη στέγαση των φοιτητών, μολονότι οι αιτήσεις για παροχή δωρεάν στέγης κατά τον πρώτο χρόνο σπουδών είναι πολλαπλάσιες κάθε χρόνο.

Στην ίδια συνεδρίαση της Συγκλήτου εγκρίθηκε -μεταξύ άλλων- το πρόγραμμα διεξαγωγής των μαθημάτων και εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, αλλά και η κατανομή χρηματικών ποσών -περίπου 120.000 ευρώ- στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την κάλυψη.

(Ρεπορτάζ της Ελένης Χάνου στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή