Το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, καθώς επίσης και οι όποιες αλλαγές έχουν επέλθει στα εργασιακά δικαιώματα απασχολούν τους Τρικαλινούς εργαζόμενους, το τελευταίο χρονικό διάστημα και για αυτό προσέρχονται καθημερινά στο συμβουλευτικό γραφείο της ΓΣΕΕ που λειτουργεί στο χώρο του τοπικού εργατοϋπαλληλικού κέντρου.
Το γραφείο μετρά ήδη, τέσσερις μήνες ζωής, καθώς συστάθηκε το περασμένο Οκτώβριο και αποτελεί εργαλείο για τους εργαζόμενους που επιθυμούν να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία 4 χρόνια, λόγω των μνημονιακών πολιτικών.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, κα, Ντίνα Δήμα ο αριθμός όσων έχουν επισκεφθεί το γραφείο συμβουλευτικής της ΓΣΕΕ είναι μεγάλος, κάτι που δείχνει οτι οι εργαζόμενοι αγωνιούν και θέλουν να ενημερωθούν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, όσα τουλάχιστον τους έχουν απομείνει.
Πρώτο στη λίστα των αποριών, κατά την πρόεδρο του εργατοϋπαλληλικού κέντρου είναι το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό και εν συνεχεία οι εργασιακά, ενώ πρόσθεσε ότι η λειτουργία του γραφείου έχει γλυτώσει τους εργαζόμενους απο την απώλεια χρημάτων και χρόνου, αφού δε χρειάζεται να επισκέπτονται την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα που τους «καίνε».
Σημειωτέον, το γραφείο λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, καθώς επίσης και κάθε απόγευμα Τρίτης και πέμπτης από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.
«Τέσσερα χρόνια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα»
Ωστόσο, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι είναι σε αναμονή για το εκλογικό αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή πολιτικής, διότι οι εργαζόμενοι μέχρι στιγμής έχουν πληρώσει ακριβά το τίμημα.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι «πάγωσε» και το ζήτημα με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που έχει δημιουργήσει και αντιδράσεις, αφού προωθούνταν αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ – άουτ), πρόκειται για επαναφορά διάταξής του 1976, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε εργοδότη να κλείνει την επιχείρηση του σε περίπτωση απεργίας διαρκείας των εργαζομένων και αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών, όπου ζητείται το καθεστώς να αυστηροποιηθεί σε ό,τι αφορά το ποιοί θα δικαιούνται και πώς χορηγούνται.
«Είμαστε σε εγρήγορση και παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει «παγώσει» μέχρι στιγμής, δεν εφησυχάζουμε» τόνισε η κα. Δήμα.
(Πρωινός Λόγος, Ε.Κ.)