“Αυλή των θαυμάτων” στο βιβλιοπωλείο “Τσιλινίδα” Reviewed by Momizat on . Νέο στέκι περί την τέχνη, με αφορμή ένα βιβλιοπωλείο, δημιουργήθηκε στα Τρίκαλα. Η πίσω αυλή του βιβλιοπωλείου «Τσιλινίδα», διαμορφώθηκε ως ένας χώρος δεκτικός Νέο στέκι περί την τέχνη, με αφορμή ένα βιβλιοπωλείο, δημιουργήθηκε στα Τρίκαλα. Η πίσω αυλή του βιβλιοπωλείου «Τσιλινίδα», διαμορφώθηκε ως ένας χώρος δεκτικός Rating: 0

“Αυλή των θαυμάτων” στο βιβλιοπωλείο “Τσιλινίδα”

“Αυλή των θαυμάτων” στο βιβλιοπωλείο “Τσιλινίδα”

Νέο στέκι περί την τέχνη, με αφορμή ένα βιβλιοπωλείο, δημιουργήθηκε στα Τρίκαλα. Η πίσω αυλή του βιβλιοπωλείου «Τσιλινίδα», διαμορφώθηκε ως ένας χώρος δεκτικός σε κάθε είδους μορφής ενασχόληση με οτιδήποτε δρα και λειτουργεί μέσα και εξ αιτίας ενός βιβλίου: καλή μουσική, ζωγραφική, διάβασμα, χαλάρωση, παιχνίδια επιτραπέζια και κόμιξ. Με πάγκους και τραπέζια στο χρώμα του ξύλου, μια αυλή ανάμεσα σε γκρίζα κτήρια, ένας χώρος που υπό άλλες συνθήκες θα παρέμενε αναξιοποίητος, απέκτησε χρώμα και «χρώμα»: τόσο ως προς την όαση μόρφωσης, όσο και ως προς τη σύνδεση της ψυχαγωγικής διάστασης ενός βιβλιοπωλείου.

Η σκέψη είναι εξόχως πρωτοπόρα για τα Τρίκαλα και προσεγγίζει τα σχετικά με ένα βιβλιοπωλείο, πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει.
Ουσιαστικά, μετατρέπει το βιβλιοπωλείο σε πολυποίκιλο χώρο ενασχόλησης με οτιδήποτε μπορεί να προέλθει από μια μορφή τέχνης και «δένει» με την απόδραση από την πολύβουη πόλη.

Ο χώρος είναι έτοιμος και επί της ουσίας εγκαινιάζεται το απόγευμα της Παρασκευής (11 Ιουλίου), υποδεχόμενος τους τρικαλινούς με δύο εκδηλώσεις.

Η πρώτη, είναι η έκθεση ζωγραφικής του ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου, Θανάση Τζιμούλη, «με τις χρωματικές υπερβολές» του, όπως αναφέρεται σχετικά.

Η έκθεση ουσιαστικά θα είναι τα έργα της φετινής περιόδου 2013-2014 και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό, ενώ θα είναι επισκέψιμη από τις 7 και μετά το απόγευμα.

Λίγη ώρα μετά, όμως, ακολουθεί η δεύτερη εκδήλωση. Μουσική και νότες, με τον Κώστα Πατρίδα και την ομήγυρή του, δηλαδή με φίλους, όπως ο Γιάννης Τρικόπουλος. Και, φυσικά, μουσική ροκ, μπαλάντες, μπλουζ. Ο,τι πρέπει, δηλαδή, για την «αυλή των θαυμάτων».
Θανάσης Μιχαλάκης

tzim8 tzim7 tzim6 tzim2 tzim1 tzim4 tzim5 tzim

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή