Αυλαία για την εκθαμβωτική Λορίν Μπακόλ Reviewed by Momizat on . Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Λορίν Μπακόλ πέθανε σε ηλικία 89 ετών όπως ανέφερε ανακοίνωση του ιδρύματος της οικογένειας Μπόγκαρντ. «Με βαθιά θλίψη, αλλά με μ Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Λορίν Μπακόλ πέθανε σε ηλικία 89 ετών όπως ανέφερε ανακοίνωση του ιδρύματος της οικογένειας Μπόγκαρντ. «Με βαθιά θλίψη, αλλά με μ Rating: 0

Αυλαία για την εκθαμβωτική Λορίν Μπακόλ

Αυλαία για την εκθαμβωτική Λορίν Μπακόλ

Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Λορίν Μπακόλ πέθανε σε ηλικία 89 ετών όπως ανέφερε ανακοίνωση του ιδρύματος της οικογένειας Μπόγκαρντ.

«Με βαθιά θλίψη, αλλά με μεγάλη ευγνωμοσύνη για την καταπληκτική ζωή της, επιβεβαιώνουμε το θάνατο της Λορίν Μπακόλ» αναφέρει το ίδρυμα Μπόγκαρντ στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η Μπακόλ που ήταν σύζυγος του θρυλικού αμερικανού ηθοποιού Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ τις δεκαετίες του 40′ και του 50′ όταν και χαρακτηρίστηκε ίνδαλμα της μόδας.

Η Λορίν Μπακόλ Μπακόλ ήταν παντρεμένη με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 μέχρι το θάνατό του μεγάλου ηθοποιού το 1957 και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα TMZ που ειδικεύεται σε θέματα διασημοτήτων η περίφημη ηθοποιός που είχε περάσει στην ιστορία του κινηματογράφου με το προσωνύμιο “το βλέμμα” υπέστη «αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο» και κατέληξε.

Η Λορίν Μπακόλ είχε χαρακτηριστεί ως μια από τις 20 μεγαλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών.


0812_lauren_and_humphrey_sub_getty2
Η βιογραφία της

Η Λωρίν Μπακόλ, γεννημένη στις 16 Σεπτεμβρίου 1924, ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Γνωστή για τη βραχνή φωνή της και την θελκτική της εμφάνιση, αποτέλεσε ίνδαλμα της μόδας κατά τη δεκαετία του 1940.

Είναι πιθανώς περισσότερο γνωστή ως πρωταγωνίστρια σε φιλμ νουάρ, όπως οι ταινίες «Πάθος και αίμα» (1946) και «Σκοτεινή Διάβασις» (1947), αλλά και ως κωμικός, όπως για παράδειγμα στην ταινία του 1953 «Πώς να Παντρευτείτε έναν Εκατομμυριούχο».

Η Μπακόλ επίσης απόλαυσε επιτυχία πρωταγωνιστώντας στο Μπρόντγουεϊ, στα μιούζικαλ «Applause» (1970) και «Woman of the Year» (1981).

 

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει εικοστή στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.


Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ

 

Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος Ελληνικός Τίτλος
1944 To Have and have Not Μαρτινίκα ή
Να έχεις και να μην έχεις
1945 Confidential Agent Ο Εμπριστής
1946 The Big Sleep Πάθος και Αίμα
1947 Dark Passage Σκοτεινή Διάβασις
1948 Key Largo Στη Βοή της Καταιγίδος
1950 Young Man with a Horn Η γυναίκα των χιμαιρών
Bright Leaf Αγάπησα και Μίσησα
1953 How to Marry a Millionaire Πώς να Παντρευτείτε έναν
Εκατομμυριούχο
1954 Woman’s World
1950 Producers Showcase (TV)
The Cobweb Ασυγκράτητα Πάθη
Blood Alley Κίτρινος Χείμαρρος
1956 Ford Star Jubilee (TV)
Blithe Spirit
Written on the Wind Γραμμένο στον Άνεμο
1957 Designing Woman Η Γυναίκα μου, εγώ κι
ο Πειρασμός
1958 The Gift of Love Τι είναι αυτό που το λένε
Αγάπη;
1959 North West Frontier
1964 Sex and the Single Girl Το Σεξ και το Μοναχικό Κορίτσι
1966 Harper F.B.I. Φάκελλος 17, Άκρως Εμπιστευτικόν
1973 Applause
1974 Murder on the Orient Express Φόνος στο Οριάντ Εξπρές
1976 The Shootist Με το Χέρι στην Σκανδάλη
1978 Perfect Gentlemen
1980 HealtH
1981 The Fan
1988 Appointment with Death Ραντεβού με τον Θάνατο
Mr. North
1989 Tree of Hands
Dinner at Eight (TV)
1990 A Little Piece of Sunshine (TV)
Misery
1991 A Star for Two
All I Want for Christmas
1993 The Portrait (TV)
The Parallax Garden (TV)
A Foreign Field
1994 Prêt-à-Porter
1995 From the Mixed-Up Files of
Mrs. Basil E. Frankweiler
1996 The Mirror Has Two Faces Ο Καθρέφτης έχει Δύο Πρόσωπα
My Fellow Americans
1997 Le Jour et la Nuit
1999 Too Rich: The Secret Life
of Doris Duke
(TV)
Madeline: Lost in Paris
Diamonds
The Venice Project
Presence of Mind
2003 The Limit
Dogville
2004 Amália Traïda
Hauru no ugoku shiro Το Κινούμενο Κάστρο
Birth Γέννηση
2005 Firedog
Manderlay
2006 These Foolish Things
2007 The Walker
2008 Wide Blue Yonder

Η ζωή της σε εικόνες
http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814101014.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814107.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814101012.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814108.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814101013.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814109.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol138141010.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814105.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol1381410101.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814106.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814104.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814103.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/bakol13814102.jpg

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ, Wikipedia

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή