Αυλαία για το «λεωφορείο χωρίς οδηγό» Reviewed by Momizat on .                                   Ο Εισαγγελέας Τρικάλων με την υπ’ αριθμ. 239/16 Διάταξή του, που εγκρίθηκε στη συνέχεια από τον Εισαγγελέα Εφετών, έθεσε στο α                                   Ο Εισαγγελέας Τρικάλων με την υπ’ αριθμ. 239/16 Διάταξή του, που εγκρίθηκε στη συνέχεια από τον Εισαγγελέα Εφετών, έθεσε στο α Rating: 0

Αυλαία για το «λεωφορείο χωρίς οδηγό»

Αυλαία για το «λεωφορείο χωρίς οδηγό»

                             

    Ο Εισαγγελέας Τρικάλων με την υπ’ αριθμ. 239/16 Διάταξή του, που εγκρίθηκε στη συνέχεια από τον Εισαγγελέα Εφετών, έθεσε στο αρχείο τη μηνυτήρια αναφορά του ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για το πιλοτικό πρόγραμμα «λεωφορείο χωρίς οδηγό».

     Με τη μηνυτήρια αναφορά του το Μέτωπο Λαού κατάγγειλε τις αυθαίρετες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα τη συμφόρηση και τους σοβαρούς κινδύνους για πρόκληση ατυχημάτων, όπως κι έγινε με το ατύχημα της 26/11/2015, όταν λεωφορείο χωρίς οδηγό έπεσε στην τέντα περιπτέρου. Ζητούσε δε να ερευνηθούν οι τυχόν αξιόποινες πράξεις, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να διακοπεί το επικίνδυνο πρόγραμμα.

     Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη δεν διαπιστώθηκε κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος μεγαλύτερος από τη συνήθη κυκλοφορία των οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους, ωστόσο όμως αναφέρει για το εκτραπέν λεωφορείο πως «απώλεσε την επικοινωνία με τον δορυφόρο πλοήγησης και εξετράπη δεξιά», αλλά «ακινητοποιήθηκε» λίγο πιο πέρα «απ’ τα συστήματα ασφάλειας».

     Πάντως, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μηνυτήρια αναφορά, αλλά και η εν γένει επίμονη κριτική στάση του Μετώπου Λαού απέναντι στο παραπάνω πρόγραμμα, που μετέτρεψε για 5 μήνες την πόλη μας σε «ζωντανό εργαστήριο», συνέβαλε να περιοριστούν σημαντικά οι κυκλοφοριακές αυθαιρεσίες και παρανομίες της Δημοτικής Αρχής, ώστε να λιγοστέψουν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών και να είναι λειτουργικότερη η πόλη μας.

     Όσον αφορά την εισαγγελική διάταξη, αυτή κρίνεται απ’ όλους μας.

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή