"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Αυξάνονται οι παροχές σε αναξιοπαθούντες τρικαλινούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την κοινωνική λογοδοσία για την τεράστια στήριξη σε συνδημότες, από το πρόγραμμα «Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Τρικκαίων» γνωστοποιούν στους τρικαλινούς η «Συνειρμός» αμκε και ο Δήμος, οι οποίοι το υλοποιούν.

Ο δημόσιος απολογισμός των δράσεών του είναι σημαντικό στοιχείο για τη γνώση της προσφοράς σε συνδημότες μας με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ενέργεια του Δήμου Τρικκαίων να ενεργοποιήσει αρχικώς ένα δίχτυ ασφαλείας καθίσταται εξαιρετικά σημαντική. Η δε συμπλήρωσή του με το πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020», αποτελεί μια διευρυμένη και πολύ σημαντική προσπάθεια ολοκληρωμένης αντιμετώπισης αποτελεσμάτων της κρίσης. Ενώ σε επίπεδο πρόσθετων πολιτικών, ήδη έχει εκπονηθεί το σχέδιο για την επέκταση λειτουργίας των ΚΔΑΠ και το απόγευμα, προσφέροντας απασχόληση σε δεκάδες συμπολίτες, ανακουφίζοντας οικονομικώς τις οικογένειες και συνδέοντας τη μάθηση με τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ταυτοχρόνως, ο Δήμος ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέες παρεμβάσεις, καθώς με προσεκτικά βήματα εφαρμόζει το σχέδιο για τη βελτίωση των δεδομένων στην κοινωνία, ενεργοποιώντας πολιτικές που ξεπερνούν τα στενά όρια της Αυτοδιοίκησης.
Η λογοδοσία

Τα στοιχεία αφορούν στο τρίμηνο Δεκέμβριο 2014, Ιανουάριος 2015, Φεβρουάριος 2015. Εξετάζονται και οι πέντε δράσεις στο πλαίσιο των Δομών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο (προϋπήρχαν και ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα), Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, Κοινωνικό Εστιατόριο.

Οι συγκεκριμένες πολιτικές δίνουν έμφαση στη συμμετοχή και των συμπολιτών. Έτσι, με δεδομένη τη δημοσιότητα που δίνεται και τη συμμετοχή ιδιωτών και πλήθος τρικαλινών επιχειρήσεων, το πρόγραμμα έχει αποδοχή, διευρύνοντας τον αριθμό των ωφελουμένων.
Οι δε εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, με την κοινωνική τους ευαισθησία, αποτελούν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα ολοκλήρωσης μιας επιτυχημένης δράσης.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι, όπως είχε συμβεί προ μηνός – με την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου – η ενεργοποίηση περισσότερων επιχειρήσεων, αποτελεί στοιχείο που θα προσδώσει μεγαλύτερη επιτυχία στο πρόγραμμα.
Από το γραφείο Τύπου

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΛΟΓΟΔΟΣΙΑ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

   ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

   για το τρίμηνο Δεκέμβριος 2014– Φεβρουάριος 2015

 
koinoniko pantopoleio

  ΔΕΚ ΙΑΝ ΦΕΒΡ
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν με «καλάθι» αξίας 40€ 149 153 153
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν με «καλάθι» μικρότερης αξίας 200   60 150
Σύνολο ωφελούμενων Κοινωνικού   Παντοπωλείου κατά το 3μηνο 349 213 303

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη   ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ., σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, προκειμένου να ωφεληθούν οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Για να χορηγήσετε προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-26880, προκειμένου να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Στη Συνοικία του Αγ. Οικουμενίου, στη διασταύρωση της οδού Μυροφύλλου με τον Περιφερειακό. Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9:00 το πρωί ως τις 5:00 το απόγευμα.

Τηλ. 24310 26880

 

 

kentro frontidas

 

Δημότες που εξυπηρετήθηκαν το μήνα Δεκέμβριο 51
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν το μήνα Ιανουάριο 74
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν το μήνα Φεβρουάριο 81

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ του Δήμου απευθύνεται σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που κατοικούν σε ακατάλληλα σπίτια, ή σε σπίτια που δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες (ηλεκτρ. ρεύμα, νερό), ή σε σπίτια χωρίς επαρκείς χώρους κλπ.

Παρέχει καθημερινά πρωτοβάθμιες υπηρεσίες Υγείας και προσωπικής υγιεινής, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και πληροφόρηση -ώστε να επιτευχθεί η ενδυνάμωση και να ενισχυθούν οι δυνατότητες κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων του- καθώς και ψυχαγωγία.

Για να ενισχύσετε τη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδαςτου Δήμου, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-25402.

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο. Λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 9:00 το πρωί

ως τις 9:00 το βράδυ.

Τηλ.24310-25402.

 

 

 

koinoniko estiatorio

  ΔΕΚ ΙΑΝ ΦΕΒ
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν 104 122 142
Αριθμός μερίδων που διατέθηκαν 2.082 2.561 2.626

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ του Δήμου Τρικκαίων παρέχει καθημερινά δωρεάν γεύματα -ώστε να εξασφαλίζεται η καθημερινή τους σίτιση- σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες και τις οικογένειές τους.

 

Για να χορηγήσετε μερίδες φαγητού στο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου, παρακαλείσθε να τηλεφωνείτε στο 24310-25400, προκειμένου να τις παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Εστιατορίου.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο. Λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 9π.μ. ως τις 5μ.μ. Τηλ. 24310 25400.

 

 

koinoniko farmakeio

 

  ΔΕΚ. ΙΑΝ. ΦΕΒ.
Δημότες που πήραν φάρμακα 73 103 125
Αξία φαρμάκων που χορηγήθηκαν 2.570€ 2.993€ 3.213€

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων χορηγεί δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε ανασφάλιστους (και κατ’ εξαίρεση σε ασφαλισμένους που είναι οικονομικά αδύναμοι).

Για να χορηγήσετε φάρμακα κλπ υλικά στοΚοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-25600 για να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Φαρμακείου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο. Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Τηλ. 24310 25600.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης