Πρόκειται για ένα αίτημα που έχουν υποβάλει εδώ και πολύ καιρό οι πάροχοι τηλεφωνίας επιχειρώντας να μετριάσουν τα αυξημένα ενεργειακά κόστη, αλλά και το ψαλίδισμα των εσόδων τους εξαιτίας του πληθωρισμού. Κι αυτό διότι αυτό δεν μπορούν να το αποφασίσουν μονομερώς αναπροσαρμογές τιμολογίων, καθώς ο κανονισμός της ΕΕΤΤ προβλέπει ότι οι όροι σε υφιστάμενα συμβόλαια δεν μπορούν να τροποποιηθούν ανατρέποντας τα συμφωνηθέντα καθόλη τη διάρκεια ισχύος του συμβολαίου.
Θα μπορούν να αλλάζουν τις τιμές μία φορά τον χρόνο
Ωστόσο πλέον φαίνεται ότι θα δοθεί η δυνατότητα μία φορά το χρόνο τα τιμολόγια να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με το ύψος του πληθωρισμού που θα ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ. Οσο για τα υφιστάμενα συμβόλαια, το πιθανότερο είναι να προβλεφθεί δυνατότητα αποχώρησης του συνδρομητή πριν τη λήξη του συμβολαίου χωρίς την πληρωμή ρήτρας πρόωρης αποχώρησης χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι δε θα βρουν μπροστά τους τον νέο κανονισμό στον επόμενο πάροχο που θα απευθυνθούν.
Η ΕΕΤΤ έλαβε ήδη την απόφαση να θέσει το ζήτημα σε δημόσια διαβούλευση, η οποία αναμένεται να βγει στον αέρα εντός της εβδομάδας. Ωστόσο, τα αποτελέσματά της και ο νέος κανονισμός που θα προκύψει θα έρθουν μετά τις εκλογές καθώς η διάρκεια της διαβούλευσης έχει οριστεί σε 30 ημέρες παρόλο που δεν αποκλείεται να λάβει και μικρή παράταση εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους.
Το σύνδρομο στέρησης του κινητού τηλεφώνου, γνωστό ως nomophobia= no mobile phobia, νομοφοβία, αναφέρεται στο διάχυτο φόβο και άγχος που προκαλείται σε ένα άτομο όταν στερηθεί ή αποχωριστεί το κινητό του τηλέφωνο ή υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Μια φοβία που διαταράσσει την ποιότητα ζωής και την υγεία κυρίως των εφήβων, και όχι μόνο, που έχουν ως προέκταση του χεριού τους το κινητό.
Θα ζήσουμε τα πάντα όλα…
Μας περιμένουν σκηνικά ταινιών zombies…
Καλημέρα φίλε. Γιατί γράφεις μόνο για τους έφηβους; Εδώ εγώ, που δεν κάνω 5-6 τηλεφωνήματα την εβδομάδα, ήθελα να γυρίσω πίσω να το πάρω, πηγαίνοντας στο χωριό για λίγο. 45 έτη πήγαινα μία χαρά άνευ αυτού. Μετά σε έρχονται κάθε τόσο οι αναφορές. ”Επισκεφτήκατε την τάδε ταβέρνα, περπατήσατε τόσο στο πάρκο, πήγατε για τσίπουρο στην Αγριά”. Με ακριβείς τοποθεσίες και ώρες. Εάν αφαιρέσεις την εφαρμογή, απλώς δεν τα βλέπεις εσύ. Οι ”άλλοι” όμως…
Υ.Γ. Θυμάσαι το δράμα που ”έπεσε” για λίγο το …προσωποβιβλίο; Η πλήρης αποδιοργάνωση της χώρας. Και εις …ανώτερα(μας).
Οι ασθένειες της εποχής: Αυχενικό σύνδρομο κινητού, σύνδρομο burnout, σελφίτιδα, «νομοφοβία» googlαρετε θα τα δείτε αναλυτικά καθώς και τρόπους αντιμετώπισης. Μας αφορούν όλους, σωστή η παρατήρηση, όχι μόνο τους έφηβους.
Κάθε πόση ώρα ελέγχετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Μόλις κάνετε κάτι, φροντίζετε να το αναρτήσετε στα προφίλ σας; Παρακολουθείτε με αγωνία πόσα «like» σας έχουν κάνει;
Αν έχετε απαντήσει «ναι» στα περισσότερα από τα παραπάνω ερωτήματα, τότε πάσχετε από FOMO (Fear Of Missing Out) ή με άλλα λόγια από εμμονή με το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η νέα αυτή «παθολογία» αφορά κυρίως νέους μέχρι 40 ετών (είμαι λίγο παραπάνω ηλικιακά δεν κινδυνεύω, σύμφωνα με το άρθρο) που φοβούνται ότι αν μείνουν μακριά από τη διαδικτυακή ζωή τους μπορεί να χάσουν κάτι σημαντικό.
Αντί να ζούμε τη ζωή μας και να χαιρόμαστε τις στιγμές με τους γύρω μας, τις θυσιάζουμε προκειμένου να «χαρούμε» μέσα από μια εικονική πραγματικότητα.
Υ.Γ. Μάλλον αυτά τα μοντέρνα σύνδρομα επηρεάζουν και την επιλογή μας στην κάλπη. Προσπαθώ να βρω παντοιοτρόπως την εξήγηση του αποτελέσματος βρε αδερφέ….
Τι μάλλον? Σίγουρα απαντώ.
Και φούμα φούμα στα βοτσαλάκια….αγαπητέ Jim Riflevinegar.
Τα χάλια μας τα μαύρα….