"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Αυξήσεις στα διόδια του Ε 65

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στον Ε65 (Κεντρική Οδός), η διέλευση από τον σταθμό Σοφάδων ακρίβυνε για όλες τις κατηγορίες οχημάτων (από 0,05 για τα Ι.Χ. έως 0,15 για τα μεγάλα φορτηγά), ενώ ο σταθμός Τρικάλων κατά 0,05 λεπτά για τα μεγάλα οχήματα.

Διόδια: Από το κίνημα «Δεν Πληρώνω», στις αυξήσεις

Αυξήσεις στα διόδια όλης της χώρας έφερε και πάλι το νέο έτος. Η ανατιμολόγηση των διοδίων επηρεάζει κυρίως τα φορτηγά, στα οποία οι αυξήσεις κυμαίνονται μεταξύ 0,10-0,15 ευρώ και φθάνουν έως και το 1 ευρώ για τα λεωφορεία στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Η ετήσια προσαρμογή πραγματοποιείται με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Πιο συγκεκριμένα:

• Στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης:
α. Στο τμήμα Μεταμόρφωσης – Σκάρφειας (Νέα Οδός) αυξήθηκαν κατά 0,05 ευρώ τα μετωπικά διόδια Αφιδνών και Τραγάνας για τα Ι.Χ. Επίσης, αυξήθηκαν κατά 0,10-0,15 ευρώ όλα τα διόδια και στις δύο κατηγορίες φορτηγών και λεωφορείων.
β. Στο τμήμα Σκάρφειας – Ραχών (Κεντρική Οδός), αυξήθηκαν κατά 0,05 ευρώ τα διόδια Αγίας Τριάδας για τις μηχανές, παρέμειναν σταθερές οι τιμές για τα Ι.Χ., ενώ αυξήθηκαν κατά 0,05 τα διόδια Αγίας Τριάδας και Μαυρομαντήλας για τα οχήματα με πολλούς άξονες.
γ. Στο τμήμα Ραχών – Κλειδιού (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) αυξάνονται κατά 0,10 ευρώ τα διόδια Πελασγίας για τα Ι.Χ. Και κατά 0,10-0,20 ευρώ όλοι οι σταθμοί για τα μεγάλα οχήματα.
• Στην Ιόνια Οδό (κοινοπραξία Νέα Οδός) αυξήθηκαν κατά 0,05 ευρώ τα διόδια για τις μηχανές και τα Ι.Χ. στους σταθμούς Αγγελοκάστρου και Τερόβου. Επίσης, κατά 0,10-0,15 ευρώ τα διόδια για τα φορτηγά και τα λεωφορεία (κατηγορίες 3 και 4) στους σταθμούς Κλόκοβας, Αγγελοκάστρου, Μενιδίου και Τερόβου.
• Η διέλευση από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (Γέφυρα Α.Ε.) αυξήθηκε κατά 0,20 ευρώ για τα Ι.Χ. (13,50 από 13,30 ευρώ). Για τα φορτηγά αυξήθηκε 0,30-0,50 ευρώ και για τα λεωφορεία 0,50-1 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων.
• Στον Ε65 (Κεντρική Οδός), η διέλευση από τον σταθμό Σοφάδων ακρίβυνε για όλες τις κατηγορίες οχημάτων (από 0,05 για τα Ι.Χ. έως 0,15 για τα μεγάλα φορτηγά), ενώ ο σταθμός Τρικάλων κατά 0,05 λεπτά για τα μεγάλα οχήματα.
• Στην εθνική οδό Ελευσίνας – Κορίνθου – Πάτρας (Ολυμπία Οδός) αυξήθηκαν κατά 0,10 ευρώ για τα Ι.Χ. τα διόδια Ελαιώνα και Ρίου. Επίσης αυξήθηκαν κατά 0,10 ευρώ τα διόδια σε όλους τους σταθμούς (Ελευσίνας, Ισθμού, Κιάτου, Ελαιώνα και Ρίου) για τα μεγαλύτερα οχήματα.
• Στην εθνική οδό Κορίνθου – Καλαμάτας και Λεύκτρου – Σπάρτης (Μορέας) αυξήθηκαν κατά 0,05 ευρώ για τα Ι.Χ. στους σταθμούς Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Γέφυρας Μάναρη. Επίσης, αυξήθηκαν από 0,05 έως 0,15 ευρώ για τα μεγάλα οχήματα, ανάλογα με τον σταθμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης