"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Εκπλήξεις» κρύβουν τα νέα xρωματιστά τιμολόγια  που έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2024, καθώς όπως προκύπτει από αυτά που ανακοίνωσαν οι εταιρείες, αυξάνεται η πάγια μηνιαία χρέωση στα 4 με 5 ευρώ το μήνα, ενώ η τελική τιμή της κιλοβατώρας   μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως και 20 λεπτά.

Πάντως, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αυτό μπορεί να αλλάξει έως το τέλος του χρόνου, καθώς καθοριστικός παράγοντας θα είναι η εξέλιξη της χρηματιστηριακής τιμής του ρεύματος τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των εταιρειών είναι σημαντικές:

-Πάροχος μπορεί να χρεώσει με 16 λεπτά μία κιλοβατώρα αν ο λογαριασμός   πληρωθεί εμπρόθεσμα και 24 λεπτά αν υπάρξει καθυστέρηση.
-Άλλος πάροχος εμφανίζει χαμηλή αρχική τιμή στα 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, αλλά με την επίδραση της χρηματιστηριακής τιμής το τελικό κόστος μπορεί να φτάσει τα 19 λεπτά.

Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για το λόγο αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, επισημαίνει ο εκπρόσωπος της ΕΚΠΟΙΖΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης