"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Αυτή είναι η κοινωνία μας: στοιχεία σοκ για την παιδοφιλία στην Ελλάδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στοιχεία σοκ για την έξαρση της παιδοφιλίας στη χώρα αποκάλυψε σήμερα στη Βουλή ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης καλώντας τους γονείς να ελέγχουν τα παιδιά τους. Ο κ. Σφακιανάκης μίλησε ονομαστικά για το παιχνίδι «Ντύνω κούκλες» επισημαίνοντας ότι 10 περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και βρέθηκαν από τους γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες.

Αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία ο κ. Σφακιανάκης γνωστοποίησε ότι την τετραετία 2011-2014 απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 271 άτομα για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου. Ιδιαιτέρως ανησυχητικά όμως είναι και τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποκαλύπτει ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια η Αρχή απέτρεψε 1080 αυτοκτονίες εκ των οποίων 36 άτομα πήγαν στην εντατική. « Ήμουν στην Ν.Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Γι αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης έκανε λόγο για πρόγραμμα το οποίο σαρώνει όλο το ελληνικό δίκτυο και ό,τι περνάει μέσα από τα «κανάλια» και τσιμπάει υλικό π.χ παιδικής πορνογραφίας. Το περάσαμε από την ΑΔΑΕ και από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αυτό το πρόγραμμα και με τη βούλα έχουμε την έγκριση ότι δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα.

Ανησυχητικό μήνυμα εξέπεμψε όμως και ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος αποκάλυψε στη Βουλή ότι φέτος διορίστηκε αναπληρώτρια, καθηγήτρια η οποία είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της 6ης δημοτικού. «Καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της 6ης δημοτικού στα Χανιά, τη διορίσαμε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο γιατί ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά» είπε ο κ. Λοβέρδος αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα πειθαρχικά συμβούλια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης