Αυτή είναι η νέα απάτη με δάνεια μέσω facebook Reviewed by Momizat on .       Τα τελευταία χρόνια, το facebook έχει αναδειχθεί σε πρώτης τάξεως εργαλείο για διάφορους απατεώνες. Η οικονομική εξαπάτηση μέσω του δημοφιλ       Τα τελευταία χρόνια, το facebook έχει αναδειχθεί σε πρώτης τάξεως εργαλείο για διάφορους απατεώνες. Η οικονομική εξαπάτηση μέσω του δημοφιλ Rating: 0

Αυτή είναι η νέα απάτη με δάνεια μέσω facebook

Αυτή είναι η νέα απάτη με δάνεια μέσω facebook

 

 

 

Τα τελευταία χρόνια, το facebook έχει αναδειχθεί σε πρώτης τάξεως εργαλείο για διάφορους απατεώνες. Η οικονομική εξαπάτηση μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, είναι κάτι που συναντάμε πολύ συχνά. Στη προκειμένη περίπτωση, έχουμε την επανεμφάνιση ατόμων με εικονικά προφίλ, που αναρτούν δήθεν προσφορές για δάνεια, συνήθως κάτω από ποστ δημοφιλών σελίδων.

Ένα παράδειγμα είναι το κάτωθι:

Η μεθοδολογία είναι κλασική και προβλέψιμη. Από τι στιγμή που κάποιο θύμα τσιμπίσει και επικοινωνήσει μαζί τους, θα του ζητηθεί να δώσει όλα τα προσωπικά του στοιχεία, αντίγραφο ταυτότητας, ακόμη και αντίγραφο εκκαθαριστικού, με την υπόσχεση πως θα λάβει οποιοδήποτε ποσό δανείου επιθυμεί, με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους. Αφού αποσπάσουν τα στοιχεία, θα εξαφανιστούν. Κατόπιν, τα στοιχεία του θύματος θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε παρανομία, εν αγνοία του και συνηθως εις βάρος του. Τα ελληνικά των απατεώνων είναι επιεικώς απαράδεκτα, πράγμα που σημαίνει πως προέρχονται από το εξωτερικό. Το γεγονός όμως πως επανεμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο, σημαίνει πως κάποιοι πέφτουν θύματα της απάτης τους.

Είναι εντελώς περιττό να σας πούμε πως σε καμία περίπτωση δε πρόκειται να σας δώσει ο οποιοσδήποτε δάνειο μέσω facebook, όπως περιττό είναι να σας πούμε πως σε καμία περίπτωση δε πρέπει να κοινοποιείτε τα προσωπικά σας δεδομένα σε αγνώστους στο ίντερνετ.

Ακολουθεί η στιχομυθία μας (μέσω email) με τα άτομα που υπόσχονται τα δάνεια.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΝΙ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή