"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Αυτοί προστατεύουν τη χώρα ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

του Χρήστου Πουλιανίτη*

 Αν κάποιος προσπαθούσε να εξηγήσει τι σημαίνει ασύμμετρη απειλή και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια μιας χώρας , προφανώς θα έφερνε το παράδειγμα της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, που βρέθηκαν απλά σε λάθος τόπο και χρόνο, και τη γενικευμένη τρομοκρατία στο κέντρο μιας πρωτεύουσας, εν προκειμένω της Αθήνας, από οργανωμένη ομάδα, προερχόμενη από το εξωτερικό, με διασυνδέσεις και βοήθεια ντόπιων συνεργατών.

Τα περί οπαδικής βίας, “οργανωμένων ” γνωστών/άγνωστων φιλάθλων /δολοφόνων, που οι επαγγελματίες αθλητικοί παράγοντες, όπως και η επίσημη πολιτεία κάθε φορά (που χύνεται αίμα, συχνά δυστυχώς) καταδικάζουν και λύνουν “δια παντός ” το πρόβλημα , το αφήνω σε πιο ειδικούς.

Τί συνέβη με τους Κροάτες φίλαθλους/ δολοφόνους ; – Γνωστή εγκληματική νεοναζιστική ομάδα, που ακόμα και εμφανισιακά δεν αφήνει περιθώρια για το ποιόν της, διασχίζει 1500 χλμ, τα 500 περίπου στην ελληνική επικράτεια, με κονβόι δεκάδων αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες, φτάνει στην Αθήνα.

– Τακτοποιείται σε ξενοδοχεία, “οπλίζεται” , πέρα από ότι έφερε μαζί της και ξεκούραστη κατευθύνεται στο σημείο που έχει επιλεγεί (γήπεδο της ΑΕΚ), όπου δολοφονεί, τραυματίζει και καταστρέφει αδιακρίτως, πάντα με συνεργασία ντόπιων αντίστοιχων αποβρασμάτων.

– Τι συμβαίνει με τη συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία; – Υπάρχουν πληροφορίες αξιόπιστες για την έλευση και τις προθέσεις της εν λόγω ομάδας , εδώ και μέρες, από πλειάδα φορέων (INTERPOL, UEFA, υπηρεσίες ασφάλειας ξένων κρατών, κλπ)

– Οι ελληνικές “Υπηρεσίες” (Θεός να τις κάνει, όπως τις κατάντησαν), ενημερώνουν (ποιούς και γιατί…), αλλά από προληπτικές ενέργειες μηδέν.

– Κανένας έλεγχος στα σύνορα, ούτε πουθενά, φταίει η ζώνη ΣΕΓΚΕΝ και η τουριστική περίοδος, μη χαλάσουμε και το τουριστικό προϊόν!

– Όλοι οι Υπουργοί, καμμιά 65αριά, πλην του κυρίου πρωθυπουργού, που είναι σε διακοπές (μετά το κάζο του Μηταράκη, ποιός υπουργός τολμάει να πάει), αγρυπνούν εις Αθήνας και με το επιτελικό γραφείο του κ. πρωθυπουργού, συντονίζουν το κυβερνητικό έργο. Όπως με τις φωτιές, βομβαρδισμό της Νέας Αγχιάλου κλπ, όλα σε λιγότερο από μήνα.

‐ Το predator , που θα αποτελούσε “μια κάποια λύση” στη διασταύρωση και έλεγχο απειλών, είναι αλλού απασχολημένο ή έκανε τη δουλειά του και τέλος (ακόμα περιμένουμε το πόρισμα της αδέκαστης… παραλείπω μια λέξη).

‐ Αναμένεται βαρυσήμαντη δήλωση κορυφαίου υπουργού (κ. Βορίδης), με την οποία θα μας λέει πώς ευθύνεται ξένος δάκτυλος, όπως με τις φωτιές, αλλά στις έρευνες μπαίνει και η ΕΥΠ και που θα πάνε θα τους πιάσουμε, κοιμηθείτε ήσυχοι!

– Προς το παρόν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, για το συμβάν ευθύνονται οι τροχονόμοι, όμως θα διεξαχθεί έρευνα προς πάσα κατεύθυνση και θα αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν φτάνουν.

Φανταστείτε σε πραγματικά δύσκολο καιρό, σε κρίση με γείτονα, όταν οι όποιοι εισβολείς θα έχουν στρατιωτική εκπαίδευση και οπλισμό τι μπορεί να συμβεί . Μη μου πει κάποιος πως τότε θα είναι διαφορετικά!

Τι θα άλλαζε δηλαδή, από πρόσωπα, δομές κλπ

 • Ο Χρήστος Πουλιανίτης είναι αντιστράτηγος ε.α 

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κύριε Πουλιανίτη,
  Θα συμφωνήσω με τα όσα λέτε, εξ αντικειμένου από ότι διαβάζω στο άρθρο τα γνωρίζετε άψογα προφανώς.
  Το έχω αναφέρει παλιότερα σε σχόλιο και το ξαναγράφω, με την ευκαιρία των όσων αναφέρετε.
  Το Κράτος είναι τελικά μια επιχείρηση και ο αρχηγός πρέπει να έχει ένα άξιο επιτελείο. Με τον επιτελάρχη του, τον αναπληρωτή του και επιτελείς τομέων διοίκησης. Σαφή καθήκοντα και υποχρεώσεις και ξεκάθαρες αρμοδιότητες σε σχέση με τους υπουργούς, κάτι σαν Αρχιστράτηγος, Επιτελείο – Σώματα Στρατού – Μεραρχίες, όπως πολύ καλύτερα από εμένα και εσείς γνωρίζετε , και όλα με ξεκάθαρες και σαφέστατες διαδικασίες.
  Προφανώς και είναι δύσκολη η επιλογή των κατάλληλων ατόμων για την κάθε καίρια θέση. Είναι σπάνιο χάρισμα και ελάχιστοι το διαθέτουν, να επιλέγουν άξιους και ικανούς χωρίς να επηρεάζονται από μικροπολιτικές, συμφέροντα, προσωπικές σχέσεις και γνωριμίες.
  Αυτό ζούμε όμως και αυτό πληρώνουμε όλα τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς ακριβά με ανθρώπινες ζωές …
  ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και πολλά α-στερητικό του κάθε καρεκλοκένταυρου. Και αυτό όχι μόνο δεν αλλάζει, χειροτερεύει κιόλας.
  Ξέρουν μόνο να αποδίδουν ευθύνες και να μην αναλαμβάνουν ποτέ… έχουν άπαντες ΑΣΥΛΙΑ στην ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ…
  Γιατί γύρω μου, και εποχή προεκλογικής περιόδου γαρ, βλέπω μόνο μανιώδεις πρωτοθεσάκηδες
  • είτε επαγγελματίες πολιτευτάδες που βιοπορίζονται και συνήθως πλουτίζουν από τον πολιτικαντισμό τους ή
  • εγωκεντρικούς και νάρκισσους ,που δεν μπορούν παρά να είναι μπροστά σε κάθε τελετή, πανηγύρι και μάζωξη.
  και εκκολαπτόμενους ηγετίσκους….
  Και εδώ έχω και τις αμφιβολίες μου… υπάρχουν ικανοί και άξιοι γενικότερα;
  Είδομεν…. ελπίζω πάντα στην καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης