"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Αυτοκινητόδρομος Ε 65 – Πριν τις γιορτές παραδίδεται το τμήμα Τρίκαλα – Ξυνιάδα Δομοκού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πλέον σύντομη ημερομηνία στην οποία τεχνικά θα μπορούσε να αποδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίκαλα – Ξυνιάδα [ 80 χιλ. περίπου ] είναι περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για  έγκυρες εκτιμήσεις Τρικαλινών μηχανικών στους οποίους απευθυνθήκαμε , οι οποίοι εκ της θέσεώς τους γνωρίζουν πολύ καλά την εξέλιξη του Ε65 και σύμφωνα με τους οποίους  η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου περίπου . 

Την ημερομηνία αυτή αναμένεται και η ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών  στον συνδετήριο κλάδο Ξυνιάδας, που θα συνδέει τον Αυτοκινητόδρομο Ε65 με την υφιστάμενη Εθνική Οδό Λαμίας – Καρδίτσας (2,5 περίπου χιλιόμετρα μετά το χωριό Μεταλλείο).

Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο δρόμος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία πριν τα Χριστούγεννα .

Και βέβαια απομένει το νότιο τμήμα  των 32 χλμ. από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα, η εκκίνηση των εργασιών του οποίου καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται την Άνοιξη του 2018.

Όσο παραμένει η εκκρεμότητα αυτή, τόσο ο Ε65, όσο και γοητευτικός να ακούγεται, θα παραμένει ο αδύναμος κρίκος του δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η κατάσταση με το τμήμα Τρικάλων – Εγνατίας οδού, για το οποίο γίνονται συζητήσεις του Ελληνικού Δημοσίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την δανειοδότησή του.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης