Αυτοκινητόδρομος Ε 65 – Πριν τις γιορτές παραδίδεται το τμήμα Τρίκαλα – Ξυνιάδα Δομοκού Reviewed by Momizat on . Η πλέον σύντομη ημερομηνία στην οποία τεχνικά θα μπορούσε να αποδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίκαλα – Ξυνιάδα [ 80 χιλ. περίπου ] είναι περίπου στα μέσα Δεκε Η πλέον σύντομη ημερομηνία στην οποία τεχνικά θα μπορούσε να αποδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίκαλα – Ξυνιάδα [ 80 χιλ. περίπου ] είναι περίπου στα μέσα Δεκε Rating: 0

Αυτοκινητόδρομος Ε 65 – Πριν τις γιορτές παραδίδεται το τμήμα Τρίκαλα – Ξυνιάδα Δομοκού

Αυτοκινητόδρομος Ε 65 – Πριν τις γιορτές παραδίδεται το τμήμα Τρίκαλα – Ξυνιάδα Δομοκού

Η πλέον σύντομη ημερομηνία στην οποία τεχνικά θα μπορούσε να αποδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίκαλα – Ξυνιάδα [ 80 χιλ. περίπου ] είναι περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για  έγκυρες εκτιμήσεις Τρικαλινών μηχανικών στους οποίους απευθυνθήκαμε , οι οποίοι εκ της θέσεώς τους γνωρίζουν πολύ καλά την εξέλιξη του Ε65 και σύμφωνα με τους οποίους  η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου περίπου . 

Την ημερομηνία αυτή αναμένεται και η ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών  στον συνδετήριο κλάδο Ξυνιάδας, που θα συνδέει τον Αυτοκινητόδρομο Ε65 με την υφιστάμενη Εθνική Οδό Λαμίας – Καρδίτσας (2,5 περίπου χιλιόμετρα μετά το χωριό Μεταλλείο).

Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο δρόμος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία πριν τα Χριστούγεννα .

Και βέβαια απομένει το νότιο τμήμα  των 32 χλμ. από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα, η εκκίνηση των εργασιών του οποίου καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται την Άνοιξη του 2018.

Όσο παραμένει η εκκρεμότητα αυτή, τόσο ο Ε65, όσο και γοητευτικός να ακούγεται, θα παραμένει ο αδύναμος κρίκος του δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η κατάσταση με το τμήμα Τρικάλων – Εγνατίας οδού, για το οποίο γίνονται συζητήσεις του Ελληνικού Δημοσίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την δανειοδότησή του.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή