Αυτοψία Ταμήλου στη νέα Τρικάλων – Αρτας Reviewed by Momizat on . Τα έργα του νέου οδικού τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από τη Γέφυρα Καραβόπορου έως τη Λυγαριά, επισκέφτηκε το Σάββατο ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμ Τα έργα του νέου οδικού τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από τη Γέφυρα Καραβόπορου έως τη Λυγαριά, επισκέφτηκε το Σάββατο ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμ Rating: 0

Αυτοψία Ταμήλου στη νέα Τρικάλων – Αρτας

Αυτοψία Ταμήλου στη νέα Τρικάλων – Αρτας

Τα έργα του νέου οδικού τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από τη Γέφυρα Καραβόπορου έως τη Λυγαριά, επισκέφτηκε το Σάββατο ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμήλος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Θάνο Δασκάλου, και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για την πρόοδο του έργου.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο, έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα σημαντικό έργο, το οποίο βελτιώνει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει την σύνδεση των Τρικάλων και της Θεσσαλίας γενικότερα, με την Άρτα. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 21 περίπου εκ. ευρώ, μήκους 9,5 χιλιομέτρων το οποίο περιλαμβάνει 3 ανισόπεδους κόμβους στη Λυγαριά, το Δροσερό και στον Παραπόταμο και αναμόρφωση του κόμβου των Γόμφων. Με την ολοκλήρωση των έργων πρόκειται να παραδοθεί ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, με δύο κατευθύνσεις, 4 λωρίδες κυκλοφορίας και με παράπλευρες οδούς που θα βοηθούν την μετακίνηση αγροτικών μηχανημάτων.

tamilos-pylis1Παράλληλα, πραγματοποιούνται εργασίες διευθέτησης σε μεγάλο μήκος του Πορταϊκού ποταμού. Ο βουλευτής της Ν.Δ., δεν παρέλειψε να ζητήσει την συμβολή όλων για το έργο αυτό για να μην παρατηρηθούν καθυστερήσεις στις διαδικασίες επιτάξεων και απαλλοτριώσεων.

Τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από Γέφυρα Καραβοπόρου έως και Λυγαριά, μήκους 9,5 χλμ περίπου. Σήμερα, οι εργασίες συνεχίζονται χωρίς προβλήματα, ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στη συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου (05-1-2015). Τα υλικά του επιχώματος της οδού λαμβάνονται, σύμφωνα με εγκεκριμένη μελέτη, από κατάλληλες θέσεις του παρακείμενου Πορταϊκού ποταμού, με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται παράλληλα και η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού στο μήκος που διενεργείται η αμμοχαλικοληψία.

(Από το πολιτικό γραφείο)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή