"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.5 C
Trikala

Αφήγηση παραμυθιού από τη Μαρία Κατσανούλη στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Στις 2 Μαρτίου επισκέφτηκε την τάξη μας, το α2 Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, μια εξαιρετική αφηγήτρια παραμυθιών, η κυρία Μαρία Κατσανούλη, η οποία μας αφηγήθηκε κάποια υπέροχα και πολύ διδακτικά παραμύθια. Την κυρία Κατσανούλη κάλεσε στην τάξη μας η φιλόλογός μας Γεωργία Κολοβελώνη.

Όπως όλοι ξέρουμε, το παραμύθι είναι μια ιστορία γεμάτη φαντασία, που ταξιδεύει όσους την ακούν ή τη διαβάζουν μακριά από την καθημερινή και αγχωτική ρουτίνα. Υπάρχουν παραμύθια για τους μικρούς, αλλά και ιστορίες γραμμένες με πολλή φαντασία για τους μεγάλους. Από τα παραμύθια μπορούμε να μάθουμε πράγματα περισσότερα και από τα άστρα του ουρανού. Όλα σχεδόν έχουν κάποιο δίδαγμα που βγαίνει μέσα από τη ζωή.  Όλοι μέσα μας έχουμε τις νεράιδες, τα ξωτικά, τους φοβερούς μας δράκους. «Τα παραμύθια γράφτηκαν για μικρά παιδιά», λένε κάποιοι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Όπως μας είπε η κυρία Κατσανούλη, τα παραμύθια απευθύνονται σε μεγάλους και μιλάνε για την ενηλικίωση. Ο ήρωας είναι μόνος του και παλεύει να τα καταφέρει και να πετύχει τους στόχους του. Οι αφηγήσεις της μιλούσαν για δράκους και νεράιδες, για πρίγκιπες που θέλουν να  σώσουν τους γονείς και τον λαό τους, για την επιμονή και το θάρρος και πολλά άλλα.

Αυτό που μας ενθουσίασε περισσότερο από την αφήγηση της χαρισματικής γυναίκας ήταν το γεγονός ότι ζωντάνευε μέσω της άλλοτε απότομης, άλλοτε απαλής, άλλοτε ζεστής και άλλοτε παγωμένης χροιάς της φωνής της, μέσω των χειρονομιών και των εκφράσεών της, τις μαγευτικές αφηγήσεις της. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και την ευχαριστούμε πολύ!

 

Οι μαθητές του α2 Γυμνασίου

Κωνσταντίνος Κουτούμπας, Ευαγγελία Νάστα, Αδριανή Νικολάου,

Βέρα Νταλιάνη, Ιωάννα Οικονόμου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης