Αφηγήσεις παραμυθιών στον μύλο Ματσόπουλου, χωρίς διάκριση ηλικίας Reviewed by Momizat on . Το Εργαστήριο Παραμυθιού, στα πλαίσια των Θεατρικών Εργαστηρίων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, φιλοξενεί την Ανθή Θάνου (αφήγηση) και τον Παναγιώτη Κούλελη (μο Το Εργαστήριο Παραμυθιού, στα πλαίσια των Θεατρικών Εργαστηρίων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, φιλοξενεί την Ανθή Θάνου (αφήγηση) και τον Παναγιώτη Κούλελη (μο Rating: 0

Αφηγήσεις παραμυθιών στον μύλο Ματσόπουλου, χωρίς διάκριση ηλικίας

Αφηγήσεις παραμυθιών στον μύλο Ματσόπουλου, χωρίς διάκριση ηλικίας

Το Εργαστήριο Παραμυθιού, στα πλαίσια των Θεατρικών Εργαστηρίων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, φιλοξενεί την Ανθή Θάνου (αφήγηση) και τον Παναγιώτη Κούλελη (μουσική) στη «Σοφίτα» του Μύλου του Ματσόπουλου σε δύο παραστάσεις αφήγησης ιστοριών:

 

  • ” Ο κόκορας και το φλουρί “, 6.30 μ.μ. για παιδιά
    Ευτράπελα παραμύθια για γέρους και γριές ζαβές, παλαβά παιδιά, κοκόρια τολμηρά και… μύγες που γυρεύουν γαμπρούς!!!

 

  • ” Φτου Πιπέρι!” Λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια  όλα τσ΄ Αποκριάς,  8:00 μ.μ. αυστηρά για ενήλικες

Ένα πονηρό σεργιάνι μέσα από πικάντικες ιστορίες, ερωτικά παραμύθια και ευτράπελες διηγήσεις.  Η Αλιμπέχ προσπαθεί να αντισταθεί στην αποπλάνηση από τον πανούργο Ρούστικο.  Μια όμορφη χανούμισσα σκαρφίζεται γυναικεία τεχνάσματα για να πετύχει το σκοπό της, και η Αθοπετού και η πονηρή νονά της μας κάνουν να αλλάξουμε τη γνώμη μας για τη Σταχτοπούτα…  Τα αποκριάτικα τραγούδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης. Ας χαρούμε τον ερχομό της Αποκριάς, μια ανάσα μια στιγμή,  με αθυροστομίες που μόνο τώρα επιτρέπονται.   Μια παράσταση αυστηρά για ενήλικες

 

Γενική Είσοδος : 5€

Πληροφορίες:  24310 20000 ▪  info@matsopoulos.gr

 

 η   Ανθή Θάνου 

με λίγα λόγια …

Η Ανθή Θάνου τελείωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών το Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών το 1993. Έπειτα από περιπλανήσεις στο χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της παντομίμας και του θεάτρου σιωπής έφτασε στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Εκεί αντάμωσε τον Παναγιώτη Κούλελη αυτοδίδακτο μουσικό.

Ακολουθώντας τα χνάρια των παλιών παραμυθάδων δίνουν παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Συνεργάστηκαν και αφηγήθηκαν παραμύθια στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης, στο Αρχαιολογικό μουσείο, στο μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού, στο μουσείο Ελληνικής Λαϊκής τέχνης, στη γιορτή παραμυθιών στη Κέα επί σειρά ετών, στο φεστιβάλ αφήγησης στον Όλυμπο, στα Παραμύθια και Μουσικές του Κόσμου στη Βυτίνα, στη Λήμνο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης στη Κοζάνη, στο Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης στο Πήλιο και στην Αθήνα και σε πλήθος άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα  στη Κύπρο στη Νορβηγία  και στη Γαλλία. Συνεργάστηκαν  και παρουσίασαν προγράμματα αφήγησης σε πολλές  βιβλιοθήκες  της χώρας.

Η Ανθή Θάνου είναι μέλος του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και  του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος  Όμιλος Φίλων Αφήγησης).  

Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο CD «Ούτε ’γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» από τις μουσικές εκδόσεις «POLYTROPON» .

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή