Αφιέρωμα στην ημέρα μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων του τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας- Πολιτισμού, γιορτάζει την Ευρωπαϊκή ημέρα Μουσικής, στον αύλειο χώρο του Ωδεί Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων του τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας- Πολιτισμού, γιορτάζει την Ευρωπαϊκή ημέρα Μουσικής, στον αύλειο χώρο του Ωδεί Rating: 0

Αφιέρωμα στην ημέρα μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

Αφιέρωμα στην ημέρα μουσικής  από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων του τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας- Πολιτισμού, γιορτάζει την Ευρωπαϊκή ημέρα Μουσικής, στον αύλειο χώρο του Ωδείου το Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 19.00 με δραστηριότητες για τους μαθητές των τμημάτων του.

Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες , δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους χώρους , παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διάφορες χώρες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή