Αφιέρωμα στην παράδοση με τον Χoρευτικό Όμιλο Τρικάλων «στην υγειά μας» Reviewed by Momizat on . Το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 21:00, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και το ‘’Στην υγειά μας ρε παιδιά’’ φιλοξενούν ένα αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι. Άρωμα αυθεντικής Ελλ Το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 21:00, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και το ‘’Στην υγειά μας ρε παιδιά’’ φιλοξενούν ένα αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι. Άρωμα αυθεντικής Ελλ Rating: 0

Αφιέρωμα στην παράδοση με τον Χoρευτικό Όμιλο Τρικάλων «στην υγειά μας»

Αφιέρωμα στην παράδοση με τον Χoρευτικό Όμιλο Τρικάλων  «στην υγειά μας»


Το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 21:00, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και το ‘’Στην υγειά μας ρε παιδιά’’ φιλοξενούν ένα αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι.
Άρωμα αυθεντικής Ελλάδας, παραδοσιακά ακούσματα απ’ όλη τη χώρα και χορευτικά συγκροτήματα με εντυπωσιακές ενδυμασίες γεμίζουν το πλατό της εκπομπής και δημιουργούν ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ο Χορευτικός Ομιλος Τρικάλων ως γνήσιος εκφραστής της παράδοσης μας με δυο χορευτικές του ομάδες οι οποίες θα παρουσιάσουν χορούς της Δυτικής Θράκης και της Ηπείρου με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων του Παναγιώτη Μάνου και Κάτιας-Νανάς Μάνου κάνουν εξαιρετική εμφάνιση προβάλλοντας τα Τρίκαλα για μια φορά ακόμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αγαπημένα και αυθεντικά τραγούδια της παράδοσής μας, από τον Πόντο και τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και τη Μικρά Ασία, ερμηνεύουν οι: Χρυσόστομος Μητροπάνος, Κώστας Αγέρης, Μανώλης Κονταρός, Παμπίνα Κοντέα, Αντώνης Κυρίτσης, Θεόφιλος, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Μαρία Αναματερού και Λευκοθέα Φιλιππίδη. Συμπράττει η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Ασπροπύργου, «ΘΡΙΑ», που αποτελείται από κορυφαίους σολίστες του είδους.


Την παρέα συμπληρώνουν ο πατέρας Κύριλλος, ιερατικός προϊστάμενος του ναού της Αγίας Φωτεινής στην Σμύρνη, όπου για πρώτη φορά φέτος, μετά το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποίησε, σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων, καθώς και οι: Σωτήρης Πράπας, Μαρία Τζομπανάκη, Γιώργος Καραμέρος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Γεωργία Ζώη, Νίκος Μελετίου, Γιάννης Παπαδάτος, Ανδρέας Παπαδάκος και Βασιλική Μπελογιάννη.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή