"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο από τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Violete

Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Γαλλοφωνία, πραγματοποιεί και φέτος, το καθιερωμένο πλέον στην πόλη μας, αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο και υποδέχεται την «9η Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου», σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και τον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων.
Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τον σύγχρονο γαλλικό κινηματογράφο με μία επιλογή από 5 ταινίες, με ελληνικούς υπότιτλους, οι οποίες θα προβληθούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο, στον Μύλο Ματσόπουλου, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, από την Κυριακή 3 έως και την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 9:00μ.μ., σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

• Κυριακή 3 Μαΐου

VIOLETTE

Βέλγιο, Γαλλία 2013
Σκηνοθεσία : Martin Provost
Σενάριο : Martin Provost, Marc Abdelnour, René Ceccatty
Ηθοποιοί : Emmanuelle Devos, Sandrine Kiberlain, Olivier Gourmet, Nathalie Richard, Olivier Py, Jacques Bonnaffé
Διάρκεια : 132΄

Ώρα προβολής : 21:00

Η Βιολέτ Λεντύκ, που γεννήθηκε εκτός γάμου στις αρχές του περασμένου αιώνα, συναντά τη Σιμόν ντε Μπουβουάρ στα μεταπολεμικά χρόνια στο Σαν Ζερμέν ντε Πρε. Έτσι αρχίζει μια έντονη σχέση ανάμεσα στις δυο γυναίκες, στην οποία η Βιολέτ θα αναζητήσει την ελευθερία της μέσω της γραφής ενώ η Σιμόν είναι πεπεισμένη ότι κρατά στα χέρια της το μέλλον μιας αντισυμβατικής συγγραφέως.
• Δευτέρα 4 Μαΐου
home

MOBILE HOME
Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο 2012
Σκηνοθεσία : François Pirot
Σενάριο : François Pirot , Marten Loix, Jean-Benoit Ugeux
Ηθοποιοί : Arthur Dupont, Guillaume Gouix, Jean Paul Bonnaire
Διάρκεια : 95΄

Ώρα προβολής : 21:00

Ο Simon εγκατέλειψε τη δουλειά και τη φιλενάδα του στην πόλη για να γυρίσει στο χωριό του. Ξαναβρίσκει τον Julien, τον παιδικό του φίλο. Ένα βράδυ, οι δυο τριαντάρηδες αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα εφηβικό τους όνειρο, να κάνουν ένα περιπετειώδες ταξίδι. Αγοράζουν ένα τροχόσπιτο, αλλά μια βλάβη τους καθυστερεί. Δεν πειράζει, εκείνοι θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους ….επιτόπου.

• Τρίτη 5 Μαΐου
LA FILLE DU 14 JUILLET /
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Γαλλία 2013
Σκηνοθεσία –Σενάριο : Antonin Peretjatko
Ηθοποιοί : Vimala Pons, Grégoire Tachnakian, Vincent Macaigne
Διάρκεια : 88΄

Ώρα προβολής : 21:00

Ένα καλοκαίρι στο Παρίσι, έχει αφόρητη ζέστη και λίγο πριν τον εορτασμό της 14ης Ιουλίου για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, ο Hector γνωρίζει την Truquette. Την προσκαλεί σε ταξίδι αναψυχής μαζί με ένα φίλο του, τον Pator και μία φίλη της Truquette, την Charlotte. Τα σχέδιά τους θα χαλάσουν καθ’οδόν, όταν η γαλλική κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τις καλοκαιρινές διακοπές κατά ένα μήνα λόγω οικονομικής κρίσης.

La grante
• Τετάρτη 6 Μαΐου
LA GRANDE ILLUSION / Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ

Γαλλία 1937
Σκηνοθεσία : Jean Renoir
Σενάριο : Charles Spaak, Jean Renoir
Ηθοποιοί : Jean Gabin, Pierre Fresnay, Erich Von Stroheim, Dita Parlo, Marcel Dalio, Julien Carette, Gaston Modot, Jean Dasté, Georges Péclet, Sylvain Itkine
Ασπρόμαυρο
Διάρκεια : 114΄

Ώρα προβολής : 21:00

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου παγκοσμίου πολέμου, μια ομάδα αξιωματικών που έχουν φυλακιστεί αποφασίζουν να κάνουν τα πάντα για να αποδράσουν, και αρχίζουν να σκάβουν ένα τούνελ. Και, ενώ τα έχουν σχεδόν καταφέρει, μαθαίνουν ότι πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλο στρατόπεδο.

• Πέμπτη 7 Μαΐου
PIERROT LE FOU / Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΡΟ
Γαλλία 1965
Σκηνοθεσία – Σενάριο : Jean-Luc Godard
Συγγραφέας τoυ πρωτότυπου έργου : Lionel White
Ηθοποιοί : Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Raymond Devos,
Dirk Sanders, Graziella Galvani
Διάρκεια : 114΄

Ώρα προβολής : 21:00

Ο Φερντινάν έχει μόλις χάσει τη δουλειά του. Αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή του με την Μαριόν, μια νεαρή φοιτήτρια που αγαπούσε κάποτε. Αυτή του ανακοινώνει ότι πρέπει να ξεφορτωθεί το πτώμα ενός λαθρέμπορου που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο… Με σενάριο βασισμένο σε αστυνομικό μυθιστόρημα, ο Γκοντάρ επανεφεύρει τον κινηματογράφο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης