ΑΦΩΝΟΙ, Μπροστά στο Πρόβλημα Reviewed by Momizat on . Την Κυριακή 26 Απριλίου στις 12.00 η Σιωπηλή Διαμαρτυρία για την καταπάτηση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μας. Πρόσκληση στους συμπολίτες το Την Κυριακή 26 Απριλίου στις 12.00 η Σιωπηλή Διαμαρτυρία για την καταπάτηση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μας. Πρόσκληση στους συμπολίτες το Rating: 0

ΑΦΩΝΟΙ, Μπροστά στο Πρόβλημα

anapiria

Την Κυριακή 26 Απριλίου στις 12.00 η Σιωπηλή Διαμαρτυρία για την καταπάτηση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μας. Πρόσκληση στους συμπολίτες τους έστειλαν όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία FREE Mobility, σε κάθε πόλη της χώρας, για να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει την Κυριακή 26 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήγασε από τον εμποδισμό και την έλλειψη ελευθερίας μετακίνησης των πεζών που παρατηρείται στις πόλεις όλης της χώρας. Η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα και το άπλωμα των εμπορευμάτων, τα τραπεζοκαθίσματα, η κακή τοποθέτηση της σήμανσης σε συνδυασμό με τις κολώνες στους δρόμους και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία των καταστημάτων, προκαλούν δυσκολία έως και αδυναμία ελεύθερης πρόσβασης στο 50% του πληθυσμού της χώρας.

Έτσι φέτος, για πρώτη φορά, οι μαθητές Ειδικών Σχολείων από 26 πόλεις της χώρας που μελέτησαν τα προβλήματα και κατέθεσαν λύσεις, με βάση τις δυσκολίες και τις υποχρεώσεις που ισχύουν σήμερα, πρότειναν και η Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY αποφάσισε την υλοποίηση της δράσης «ΑΦΩΝΟΙ, Μπροστά στο Πρόβλημα». Η διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου, την επόμενη ημέρα από την ολοκλήρωση των Εκστρατειών του ECOMOBILITY και του FREE MOBILITY, θα είναι αφιερωμένη στην Ελευθερία Μετακίνησης και στην ανάγκη εφαρμογής του Νόμου για την ισότητα των πολιτών στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία σε όλες τις πόλεις μας. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ήδη και θα συμμετέχουν εκτός των μαθητών που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία FREE Mobility Δήμοι, Σύλλογοι Γονέων, Τοπικές ΜΚΟ, Σύλλογοι Πολιτών, Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια), Φοιτητικές Ομάδες, Πρόσκοποι και πολλοί άλλοι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε ομάδα έχει επιλέξει ένα κτήριο στην πόλη της, που δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Το κτήριο θα είναι είτε Δημόσιο κτήριο (Δημαρχείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Μουσεία, Ιατρεία, Σχολεία κ.ά), είτε Ιδιωτικός χώρος (Τράπεζα, Ταχυδρομείο, Τηλεφ. Κέντρα, Εμπορικά Καταστήματα, καφέ, χώροι ψυχαγωγίας κ.ά.). Επίσης μπορεί να είναι χώροι όπως οι Πλατείες που δεν έχουν ράμπες ή πεζοδρόμια που είτε καταλαμβάνονται παράνομα για εμπορικές χρήσεις, είτε είναι στενά και με προβλήματα. Η δράση θα υλοποιηθεί την 12.00 ώρα το μεσημέρι της Κυριακής 26 Απριλίου και όλοι οι συμμετέχοντες θα σταθούν σιωπηλοί χωρίς να περπατούν για 10 λεπτά (12.00-12.10) μπροστά στον χώρο που θα έχουν επιλέξει, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έλλειψη μέριμνας πρόσβασης για όλους. Η Εκστρατεία FREE MOBILITY έγινε με μεγάλη επιτυχία, φέτος για πρώτη φορά, ως παράλληλη δράση της Εκστρατείας ECOMOBILITY που υλοποιείται για 12η συνεχόμενη χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες στο ECOCITY, τηλ 210.6196757 email : info@ecocity.gr

Αφήστε το σχόλιο σας