"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

Αχιλλέας Κανταρτζής :Η ιστορία του τόπου μας δείχνει ότι κέρδισε ο λαός ήταν με αγώνες και θυσίες.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Kantartzis
Δεν ήταν και λίγες οι φορές που η καθηλωτική ομιλία του Αχιλλέα Κανταρτζή , μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Τρικάλων , διακόπηκε από το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο, την Τρίτη το βράδυ.
Μια από αυτές τις « φορτισμένες» στιγμές ήταν όταν αναφέρθηκε σ’ ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός του τόπου μας , από αυτά που δείχνουν τη δύναμη που έχει στα χέρια του ο λαός . Ήταν η αναφορά για την αγροτική – λαική εξέγερση του 1925 στα Τρίκαλα.
«Σωτήρες δεν υπάρχουν» τόνισε ο Αχιλλέας Κανταρτζής . « Ο,τι κέρδισε ο λαός μας όλα τα προηγούμενα χρόνια με το σπαθί του τα κέρδισε. Με αγώνες και θυσίες. Έτσι μοιράσθηκαν τα τσιφλίκια στους αγρότες – αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 90 χρόνια από την αγροτική εξέγερση στα Τρίκαλα – έτσι κατακτήθηκαν το οκτάωρο, το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, που τώρα τα ξηλώνουν», δεχόμενος το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
Όλες οι μεγάλες ανατάσεις του λαού μας δείχνουν όπως τόνισε « τη σημασία που έχει σήμερα όλοι αυτοί που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας και της πραγματικής εξουσίας να δουν τον λαό να σηκώνει κεφάλι, να ακουστεί ακόμη πιο δυνατή η φωνή: Φτάνει πια αρκετά ματώσαμε. Όλοι αυτοί να ταρακουνηθούν να αισθανθούν έναν φόβο, να δουν τον λαό να σηκώνει το μπόι του και να δείχνει την δύναμη του»
« Γι αυτό χρειάζεται σήμερα , σε αυτές τις συνθήκες , να καταγραφεί το ΚΚΕ ως ανερχόμενη δύναμη», για «να καταγραφεί ως ανερχόμενη δύναμη η θέληση του λαού, να διεκδικήσει και να επιβάλει το δίκιο του. Αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης