Αχ. Κανταρτζής: Ανάγκη να μπει τέρμα στις αυταπάτες Reviewed by Momizat on . Σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργανώση του ΚΚΕ στην Καλαμπάκα με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του  ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία. Σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργανώση του ΚΚΕ στην Καλαμπάκα με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του  ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία. Rating: 0

Αχ. Κανταρτζής: Ανάγκη να μπει τέρμα στις αυταπάτες

Αχ. Κανταρτζής: Ανάγκη να μπει τέρμα στις αυταπάτες

Σε εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργανώση του ΚΚΕ στην Καλαμπάκα με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του  ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία. Τι αγώνας & τι κίνημα χρειάζεται σήμερα», μίλησε την περασμένη Παρασκευή, το μέλος της Κ.Ε. και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος, Αχιλλέας Κανταρτζής.

Στην ομιλία του, ο Αχιλλέας Κανταρτζής αναφέρθηκε στην  ανάγκη να μπει τέρμα στις αυταπάτες και μεταξύ άλλων τόνισε:

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον λαό όταν λέει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, αλλά θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Οι διαρθρωτικές αλλαγές,όπως ονομάζει τις αλλαγές που προωθεί, στο ασφαλιστικό στις εργασιακές σχέσεις στην υγεία  και μια σειρά άλλους τομείς, θα οδηγήσουν σε νέες μειώσεις των συντάξεων και των όποιων κοινωνικών παροχών είχαν απομείνει, θα κάνουν ακόμη πιο φθηνούς τους εργαζόμενους και με τα νέα χαράτσια θα εντείνουν την φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα.

Με τις αλλαγές αυτές πασχίζει να ξαναβάλει μπροστά την μηχανή της κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο.

Για την ανάκαμψη της κερδοφορίας και την καπιταλιστική ανάπτυξη πασχίζει και ο άλλος πόλος του νέου διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο οι τοποθετήσεις στο Τέξας όσο και οι άλλες τοποθετήσεις του δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Καθημερινά δίνει εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Η αντιμνημονιακή ρητορική που καιρούς χρησιμοποιεί είναι για να συγκαλύψει αυτήν την πολιτική.

Οι διαφωνίες  του ΣΥΡΙΖΑ με τον άλλο πόλο της ΝΔ, είναι για το ζήτημα αν θα πάμε σε κούρεμα όπως ζητά το ΔΝΤ  και οι ΗΠΑ ή  θα πάμε σε επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους. Καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Αφορούν τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς, για το ποια κεφάλαια θα υποστούν μεγαλύτερο κόστος,  ποιος θα βελτιώσει την θέση του. Και ο ένας και ο άλλος πασχίζουν να εξασφαλίσουν περισσότερο χρήμα και κεφάλαια για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επομένως οι διαφωνίες τους δεν αφορούν τα κεντρικά ζητήματα, τις στρατηγικές επιλογές, σε αυτές συμφωνούν.

Οι όποιες, επομένως, διαφωνίες ανάμεσα στους δύο πόλους είναι εντός των τειχών.

Η αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχισθεί είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο.

Η ελπίδα βρίσκεται στην ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, για να πάρει ο λαός την πρωτοβουλία στα χέρια του.

Μόνον με την λαϊκή συμμαχία και την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να αναχαιτίσει την επίθεση, καθώς και για ριζικές αλλαγές με Λαϊκή Εξουσία, που θα κάνει τον λαό νοικοκύρη στον πλούτο που παράγει.

Η ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων και η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, συνδικάτα, τοπικές εκλογές, βουλευτικές, όποτε και να γίνουν, γίνεται περισσότερο επιτακτική από ποτέ άλλοτε.

Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή