Αύριο η ημερίδα για νέους γκασταρμπάιτερ Reviewed by Momizat on . Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας (www.grde.eu/el) και σε συνεννόηση με την Κεντρική Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας της Γερμανίας , επιθ Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας (www.grde.eu/el) και σε συνεννόηση με την Κεντρική Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας της Γερμανίας , επιθ Rating: 0

Αύριο η ημερίδα για νέους γκασταρμπάιτερ

Αύριο η ημερίδα για νέους γκασταρμπάιτερ

Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας (www.grde.eu/el) και σε συνεννόηση με την Κεντρική Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας της Γερμανίας , επιθυμεί να διευκολύνει τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων της περιοχής του Δήμου , σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόγραμμα αφορά άνεργους νέους της Ευρώπης, διπλωματούχους ή μη , που ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν πιστοποιημένη εξειδίκευση με τη μέθοδο της δυαδικής  κατάρτισης. Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2013 και στόχος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαρκεί έως τα τέλη του 2016 και από αυτό έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν νέοι από χώρες της Ε.Ε., ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Το πρόγραμμα στηρίζει την:

1. επαγγελματική κατάρτιση μέχρι τριών (3) ετών για απόκτηση εξειδίκευσης (οι ενδιαφερόμενοι αναφέρουν ποια διττή/δυαδική εκπαίδευση (+/- 3ετής ) φιλοδοξούν)

2. απασχόληση εξειδικευμένων ανέργων (για ορισμένα επαγγέλματα) μέχρι και σαράντα (40) ετών

Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει κατά περίπτωση οικονομική στήριξη, κατά τη διάρκεια της μαθητείας και σειρά άλλων βοηθημάτων όπως πχ. για τα έξοδα μετακίνησης, εκμάθησης γλώσσας, πρακτική άσκηση προσαρμογής, παροχές για τη προετοιμασία της εργασιακής ένταξης σε ορισμένα επάγγελμα.

Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τoυς υπευθύνους του προγράμματος ,  θα υλοποιήσει ημερίδα στις 21 Ιανουαρίου του έτους 2014, ώρα 18.00 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν απευθείας σε επαφή με τον υπεύθυνο του προγράμματος και να εξατομικεύσουν τα ερωτήματά τους .

(Από τον Δήμο Τρικκαίων)

ΣΗΜ: Για την άποψή μας, εδώ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή