"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

α λα USA: Στα ορεινά Τρικαλινά χωριά έρχεται ο θεσμός του «Σερίφη»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τον «Σερίφη»-διαμεσολαβητή της υπαίθρου, τον «τοπικό αστυνόμο», θα εγκαινιάσει τις επόμενες ημέρες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε μία προσπάθεια αστυνομικής παρουσίας σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας όπου καταργήθηκαν αστυνομικοί σταθμοί.

Αγροτικοί γιατροί δεν περισσεύουν για τα ορεινά και δύσβατα χωριά. Δρόμοι και στράτες έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος της φύσης.  Από κοντά κι ο ΕΝΦΙΑ στα λιγοστά χωραφάκια. Κι άλλοι φόροι. Η πενιχρή συνταξούλα κουτσουρεύτηκε. Τα φάρμακα ακρίβυναν τόσο που κόβεται το αντιυπερτασικό στη μέση. Όσοι γέροντες απέμειναν μόνοι και αβοήθητοι στα μακρινά κι απομακρυσμένα χωριά ένοιωσαν σίγουρα «μεγάλη ανακούφιση» μαθαίνοντας ότι θα φτάσει στο χωριό ο «τοπικός αστυνόμος» του Συ.ρι.ζα να αλλάξει τη ζωή τους.Η ανασφάλεια μια ζωής φτωχής και κατατρεγμένης φεύγει. Ο φόβος του αγροχωροφύλακα επιστρέφει στα χωριά.

Η εγκατάστασή τους θα γίνει σε δημοτικές κοινότητες και απομακρυσμένες περιοχές στις περιφέρειες της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου,  της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης