Α. Παπαδόπουλος: Ευρωβουλευτής από τη ΔΗΜΑΡ Reviewed by Momizat on .   Με τη βεβαιότητα της εκλογής ευρωβουλευτή από τη ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία και τη σιγουριά της αλλαγής στον ευρωπαϊκό συσχετισμό δυνάμεων, ο Ανδρέας   Με τη βεβαιότητα της εκλογής ευρωβουλευτή από τη ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία και τη σιγουριά της αλλαγής στον ευρωπαϊκό συσχετισμό δυνάμεων, ο Ανδρέας Rating: 0

Α. Παπαδόπουλος: Ευρωβουλευτής από τη ΔΗΜΑΡ

Α. Παπαδόπουλος: Ευρωβουλευτής από τη ΔΗΜΑΡ

 

Με τη βεβαιότητα της εκλογής ευρωβουλευτή από τη ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία και τη σιγουριά της αλλαγής στον ευρωπαϊκό συσχετισμό δυνάμεων, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας, συνέντευξη Τύπου.

Στα γραφεία του κόμματος, στα Τρίκαλα, ο τέως εκπρόσωπος Τύπου και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να δοθούν κρίσιμα μηνύματα και ότι χρειάζεται – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – η διαμόρφωση συμμαχιών για την αλλαγή των δεδομένων. «Να στρίψει το τιμόνι», επισήμανε, με βάση τις αρχές που προωθεί η Συμμαχία, ειδικά για την κοινωνική δικαιοσύνη. Και υπενθύμισε τη διαφορετική πολιτική στην τότε ΕΟΚ, στη δεκαετία του 1970, όταν κυριαρχούσαν πολιτικά διαφορετικές δυνάμεις.

Σε ερώτησή μας για το «γιατί να ψηφίσουμε, από τη στιγμή που δεν λαμβάνονται αποφάσεις στο ευρωκοινοβούλιο», σημείωσε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει, όπως βήμα θετικό είναι και η εκλογή προέδρου της ΕΕ από τους ευρωβουλευτές. Και, βεβαίως, επανέλαβε ότι χρειάζεται η συνολική αλλαγή της πολιτικής.

Ο βουλευτής Γρηγ. Ψαριανός, ο οποίος μετέχει στο ίδιο κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ, έθεσε ένα σαφές ζήτημα: περισσότερη Ευρώπη. Δηλαδή, ουσιαστικά, εκλογή όσων αξίζουν (εννοώντας τον Ανδρέα Παπαδόπουλο), αλλά και ψήφο σε όσους προτείνουν λύσεις. Υπενθύμισε ότι η «ανανεωτική αριστερά ήταν η πρώτη δύναμη που ζήτησε ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» (αργότερα έκανε αναφορά στον πρόωρα χαμένο Μιχ. Παπαγιαννάκη). Ασκησε κριτική σε όσα τμήματα της αριστεράς – αλλά, εμμέσως, και ψηφοφόρων –  απέχουν αλλά μετά «κουνούν το δάχτυλο». Και, τέλος, ζήτησε ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία, ως συμβολή στηστο να δημιουργηθεί προοδευτική υπεροχή στην Ευρώπη (θέτοντας ως ζητούμενο, την προοδευτική στροφή κάθε είδους κοινότητας).
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, για ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα, ήταν σαφής: «κανένα κακό αποτέλεσμα» δεν θα υπάρξει. «Θα εκλέξουμε ευρωβουλευτή», σημείωσε εμφατικά, αναφερόμενος στην ανάγκη για δημιουργία Ομόσπονδης Ευρώπης.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας