"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Βάσω Κάκλα: Νομίζει η πολιτεία ότι έκανε το χρέος της για το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό;

lafarm

Σχετικά άρθρα

19 οι προφυλακισμένοι για τους βιασμούς της 12χρονης στον Κολωνό. Νομίζει η πολιτεία ότι έτσι έκανε το χρέος της. Και το κορίτσι; Τι γίνεται μ’ αυτό; Πλήρης εγκατάλειψη.

Επισκέπτεται ένα ψυχολόγο 50 χλμ μακριά από το σπίτι της, μια φορά τη βδομάδα. Και τέλος! Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εγκρίνει μέχρι σήμερα την κατ’ οίκον διδασκαλία δηλαδή τη διδασκαλία της διδακτέας ύλης στο σπίτι του από εκπαιδευτικούς του Δημοσίου , προκειμένου να μορφωθεί και να προαχθεί.

Έχει εγκριθεί μόνον η κατ’ ιδίαν διδασκαλία, που σημαίνει ότι το παιδί θα πρέπει να πληρώσει με έξοδα της οικογένειας δασκάλους για να περάσει την τάξη του. Αυτό δηλαδή το ευεργετικό μέτρο , που προβλέπεται για όσους μαθητές και μαθήτριες αδυνατούν , για σοβαρούς λόγους ,να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο, για το κορίτσι αυτό που βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο της αστυνομίας και του ανακριτή δεν προβλέπεται!! Πόση υποκρισία πια!!

Ακούω την κα Κεραμέως να δηλώνει πόσο ενδιαφέρεται «για τα παιδιά μας», αλλά αυτό το δύσμοιρο κορίτσι δεν είναι παιδί μας!! Παραμένει καταδικασμένο να παλεύει μέρα και νύχτα με τους δαίμονές του. Παραμένει χωρίς εκπαίδευση, χωρίς παιδαγωγική στήριξη, χωρίς ένα δάσκαλο που να μπορέσει να απαλύνει τις πληγές του και να ανάψει μέσα του το φως μιας ελπίδας.

Για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους μόνο ξέρει να μιλάει το Υπουργείο και η αρμόδια υπουργός. Στη αξιολόγηση όμως του δικού της έργου κρίνεται ανεπαρκής και στις προθέσεις της ανειλικρινής!

Την ίδια απογοήτευση νιώθω και από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών, από τις οποίες δεν άκουσα και δεν είδα ούτε μια παράσταση διαμαρτυρίας για τη κάλυψη της εκπαίδευσης παιδιών που έπεσαν θύματα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης και δεν αντέχουν να γυρίσουν πίσω, στο σχολικό περιβάλλον, όπου θα αντιμετωπίσουν αποκλεισμούς και εχθρική συμπεριφορά και δε θα έχουν μετά από τέτοιες τραυματικές εμπειρίες τη δύναμη να αντιμετωπίσουν όλα αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης