"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

29.1 C
Trikala

Βέτο Κουρέτα : : ΟΧΙ στην ασυδοσία με τα φωτοβολταϊκά

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Είμαστε κατά της χωροθέτησης καινούργιων φωτοβολταϊκών αν δεν λυθεί το θέμα της χωροθέτησης των ΑΠΕ», απάντησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας στην ερώτηση που έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Τσιαπλές στην ερώτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων, «η κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προωθεί παραπέρα την πολιτική της Ε.Ε, που απαιτούν τα μονοπώλια της, για απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας, για την απολιγνιτοποίηση και την λεγόμενη «πράσινη μετάβαση».

Στο πλαίσιο αυτό εξαπλώνονται και στην Θεσσαλία, πολλές καπιταλιστικές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα, ακόμα και σε περιοχές «natura», σε βοσκότοπους, σε γη υψηλής παραγωγικότητας και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε βάρος της αγροτικής παραγωγής, αξιοποιώντας το απαράδεκτο νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέχρι να λυθεί το χωροταξικό δεν θα είμαστε θετικοί»

«Είμαστε κατά της χωροθέτησης καινούργιων φωτοβολταϊκών αν δεν λυθεί το θέμα της χωροθέτησης των ΑΠΕ», σημείωσε ο κ. Κουρέτας, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι διαφορετική η εφαρμογή του νόμου, από «να είναι κατά των ιδιωτικών επενδύσεων».

Πάντως, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ξεκαθάρισε πως τίποτα «δεν θα πραγματοποιηθεί ασύδοτα», προσθέτοντας ότι, «μέχρι να λυθεί το χωροταξικό δεν θα είμαστε θετικοί»

Χρ. Τζ.-larissanet.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα ίδια έλεγε και ο Αγοραστός.
    Αφού δεν έχουν αρμοδιότητα, λαϊκίζουν σε θολά νερά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης