Βήματα για την κατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας Reviewed by Momizat on . Κώστας Αγοραστός: «Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο στη Θεσσαλία»   Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο για την Καλαμπ Κώστας Αγοραστός: «Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο στη Θεσσαλία»   Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο για την Καλαμπ Rating: 0

Βήματα για την κατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Βήματα για την κατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Κώστας Αγοραστός: «Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο στη Θεσσαλία»

 

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο για την Καλαμπάκα δίνοντας λύση στα προβλήματα στέγασης των μικρών μαθητών της περιοχής. Συγκεκριμένα δόθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής για το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Κατασκευή 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας», προϋπολογισμού 2.590.000,00 € (με ΦΠΑ).

 

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους που είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών. Για εκείνους οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για την καλυτέρευση των υποδομών της εκπαίδευσης στη Θεσσαλία. Με την υλοποίηση του έργου αυτού δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης. Το υπάρχον κτίριο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων και το αίτημα για την κατασκευή νέου σχολείου έρχεται από παλιά. Πλέον πρόκειται να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο διδακτήριο 1.500 τετραγωνικών μέτρων σε μια έκταση 2,7 στρεμμάτων, με 10 αίθουσες, 6 διδασκαλίας και 4 εργαστηριακές, με πολυχώρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής και γραφεία για τους εκπαιδευτικούς. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται το δημόσιο σχολείο και δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία».

 

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας, το οποίο χωροθετείται σε οικόπεδο του σχεδίου πόλης Καλαμπάκας με εμβαδόν οικοπέδου 2.578,89 μ2. Το διδακτήριο είναι διώροφο κτίριο με υπόγειο, έχει συνολική επιφάνεια 1470,00 μ2 και αποτελείται από τους κάτωθι χώρους: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικούς σε αυτήν χώρους, κυλικείο, γραφείο του διευθυντή, γραμματεία, αναρρωτήριο, γραφείο καθηγητών, 6 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια, βιβλιοθήκη χώροι υγιεινής, λεβητοστάσιο, γενικό αρχείο και αποθήκες. Η χωροθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο, ο προσανατολισμός του, η ηλιοπροστασία, ο φυσικός φωτισμός και αερισμός, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, είναι στοιχεία που έχουν ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό του κτιρίου, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης στο εσωτερικό του κτιρίου και να συμβάλουν στην δημιουργία ενός ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου. Η πρόσβαση των Ατόμων μειωμένης κινητικότητας στο κτίριο πραγματοποιείται μέσω ράμπας, ενώ για την πρόσβαση στον όροφο έχει προβλεφθεί ανελκυστήρας.

 

Φορέας υλοποίησης της είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με σχετική προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε με τον κύριο του έργου που είναι ο Δήμος Καλαμπάκας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πλέον, προχωρά η σύναψη σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου και η έναρξη εργασιών για έγκαιρη ολοκλήρωσή του στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή