"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Βαθύτατα λαβωμένοι Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παναγιώτα Δριτσέλη

Τρεισήμισι χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και τα πράγματα μόνον εύκολα δεν είναι, καθώς η Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει πολλά μέτωπα. Θεωρείτε ότι έχει καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

Η Κυβέρνηση έχει χάσει το τρένο των εξελίξεων εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν υπάρχει πρόβλημα που να κλήθηκε να διαχειριστεί και να μην το έχει κάνει χειρότερο. Από την πανδημία, όπου είχαμε τους περισσότερους θανάτους και το μακρύτερο lockdown στην Ευρώπη, μέχρι την ακρίβεια, τις υψηλότερες τιμές ενέργειας, τον υψηλότερο πληθωρισμό και τώρα με τις τεράστιες ελλείψεις βασικών φαρμάκων, με το πρόβλημα της παιδιατρικής υγείας, με τις ελλείψεις ΜΕΘ Παίδων. Η Κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε στραβά και πλέον παρήκμασε.

Σκάνδαλο υποκλοπών με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να το διατηρεί ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής σύγκρουσης.  Πιστεύετε ότι έχει «τραυματίσει» την Κυβέρνηση;

Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν βγει βαθύτατα λαβωμένοι από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Έχουν απωλέσει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας κι εντός της χώρας και στην Ευρώπη. Το τραύμα αυτό, δε, είναι ανοικτό και θα παραμείνει ανοικτό για όσο γίνονται ενέργειες συγκάλυψης και κουκουλώματος των ευθυνών. Το σκάνδαλο των υποκλοπών θα κοστίσει στη ΝΔ έντονα στην ψήφο των πολιτών, οι οποίοι θέλουν θεσμούς που προστατεύουν την δημοκρατία κι όχι ένα απειλητικό κράτος πανοπτισμού και παρακολουθήσεων.

Το 2023 είναι χρονιά εκλογών, αφού θα στηθούν κάλπες για βουλευτικές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει το εκλογικό στοίχημα;

Εμείς δουλεύουμε ήδη με τις μηχανές στο “φουλ”. Η εκλογική μάχη θα δοθεί με όλες μας τις δυνάμεις για ένα και μόνο στόχο. Την εκλογική νίκη με πρωτιά από την πρώτη Κυριακή. Η νίκη μας είναι εφικτή, η κοινωνία είναι κοντά μας κι όλοι μαζί συστρατευόμαστε στο στόχο μιας άλλης διακυβέρνησης, χωρίς γαλάζιες ακρίδες, μιας κυβέρνησης δημοκρατικής και με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ως προς το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκεί θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το αν τελικά πέτυχε ή απέτυχε η γαλάζια αυτοδιοίκηση, για την οποία η ΝΔ το 2019 πανηγύριζε, αλλά αυτή η συζήτηση έπεται.

«Δικαιοσύνη Παντού» είναι το σύνθημα που θα πορευτείτε τόσο έως τις κάλπες, όσο και μετά.  Θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει πράξη αυτή τη φορά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει κοινωνική πολιτική σε αντίθεση με τα τέσσερα χρόνια μνημονιακής πολιτικής που άσκησε;

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τότε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική επιδομάτων όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε την 13η σύνταξη, όταν έδινε 600 ευρώ κοινωνικό μέρισμα σε όλους, όταν διεύρυνε το εισόδημα αλληλεγγύης. Με τα γεμάτα ταμεία που βρήκε, όμως, από τον ΣΥΡΙΖΑ και με το αποθεματικό των 37 δισεκατομμυρίων μπόρεσε να κρατηθεί η κοινωνία σε δύσκολες στιγμές. Το ερώτημα, βέβαια, τώρα είναι τι θα βρούμε από αυτά τα χρήματα που μαζεύτηκαν τότε με τον κόπο του ελληνικού λαού. Φοβόμαστε ότι το γαλάζιο πάρτι θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις στα οικονομικά μας. Η διακυβέρνηση μας, όμως, όπως και την προηγούμενη φορά θα είναι κρυστάλλινη, αψεγάδιαστη και πάλι θα καταφέρουμε να στηρίξουμε την κοινωνία στα δύσκολα, όπως και τότε.

Η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προοδευτική Κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει πρόσφορο έδαφος;

Συχνά τίθεται αυτό το ερώτημα, το οποίο όμως το έχει απαντήσει ήδη η ίδια η κοινωνία. Η πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση έχει ήδη αξιολογηθεί θετικά από τους ίδιους τους πολίτες. Οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής. Αν κάποιοι, τελικά, αγνοήσουν αυτή την επιθυμία των πολιτών, τότε θα λάβουν ηχηρό μήνυμα. Όπως και να ΄χει, εμείς κινούμαστε με πυξίδα η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να ανοίξει το δρόμο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στη βάση των προγραμματικών τους συγκλίσεων και καλούμε όλους τους πολίτες να μας ψηφίσουν για να μπορέσουμε να σταματήσουμε την δεξιά κατηφόρα. Καλούμε, ταυτόχρονα, και τους πολιτικούς χώρους που θέλουν να θεωρούνται προοδευτικοί να συστρατευτούν μαζί μας.

ΤV 10

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλάααα! καλές οι παρλαπίπες ότι έχει αξιολογηθεί η προοδευτική διακυβέρνηση από τουςπολίτες κλπ. Κοιτάξε πως θα αξιολογήσουν οι πολίτες τις προσβλητικές δηλώσεις του Πολάκη γα τον Ανδρουλάκη, κοιτάξε τι θα γίνει και με τον αγαπημένο σου Παππά που θα βγαίνουν κι άλλα πράγματα σιγά σιγά και μην σνομπάρετε τις δημοσκοπήσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης