"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

«Βαραίνει» το καλάθι της νοικοκυράς

lafarm

Σχετικά άρθρα

kalathi-noikokyras

 

Νέα βάρη στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 23% καθώς αναμένεται να προκαλέσει κύμα ανατιμήσεων σε μια σειρά από συσκευασμένα τρόφιμα.

Η υπαγωγή των προϊόντων που διαθέτουν τα σούπερ μάρκετ στο 23%, θα επιβαρύνει το «καλάθι της νοικοκυράς» έως και 10%, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου.

Μεταξύ άλλων, στον υψηλό συντελεστή θα βρεθούν τρόφιμα όπως ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, ψωμί του τοστ και φρυγανιές.

«Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα στην τσέπη του καταναλωτή, ούτε μπορούν οι επιχειρήσεις να απορροφήσουν μια τέτοια αύξηση ΦΠΑ, αυτό σημαίνει συγκέντρωση του εμπορίου στις λίγες πολυεθνικές που μπορούν να εισάγουν τα προϊόντα τα συσκευασμένα από το εξωτερικό χωρίς να προκαταβάλουν τα χρήματα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Δείτε ποιες ανατιμήσεις αναμένεται να γίνουν σε προϊόντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Καταναλωτών Ελλάδος:

Ο Μιχάλης Τσιφάκης πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Ελλάδας δήλωσε «ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θα ανατρέψει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και οι καταναλωτές θα περιορίσουν τις αγορές τους, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά».

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγάλη επίπτωση στην κατανάλωση, ενώ ήδη οι πωλήσεις έχουν υποχωρήσει σε ποσοστά που φτάνουν έως και το 40%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης