Βαριές καμπάνες σε ιερείς των Φαρσάλων για υπεξαίρεση Reviewed by Momizat on .   Βαριές «καμπάνες» επέβαλε χθες το απόγευμα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε δύο ιερείς από την περιοχή Φαρσάλων, για την υπόθεση εξαπάτησης   Βαριές «καμπάνες» επέβαλε χθες το απόγευμα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε δύο ιερείς από την περιοχή Φαρσάλων, για την υπόθεση εξαπάτησης Rating: 0

Βαριές καμπάνες σε ιερείς των Φαρσάλων για υπεξαίρεση

Βαριές καμπάνες σε ιερείς των Φαρσάλων για υπεξαίρεση

 

Βαριές «καμπάνες» επέβαλε χθες το απόγευμα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε δύο ιερείς από την περιοχή Φαρσάλων, για την υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού δημοσίου, μέσα από τα ποσά, που δικαιούνταν ιερείς για τη μισθοδοσία τους. Στον ένα, που είχε καθήκοντα μισθοδοσίας των ιερέων του Δήμου Φαρσάλων, επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών για απάτη και πλαστογραφία με χρήση και στον άλλο, που ήταν εξουσιοδοτημένος για την παραλαβή- είσπραξη από τη ΔΟΥ Φαρσάλων και την ΕΤΕ Φαρσάλων χρημάτων, ποινή κάθειρξης 6 ετών για απάτη κατά συναυτουργία. Σημειωτέον, ότι η απόφαση για τον δεύτερο κατηγορούμενο, ήταν κατά πλειοψηφία και ένας δικαστής είχε την άποψη ότι έπρεπε να αθωωθεί.

Το δικαστήριο, επίσης επέβαλε την καταβολή αποζημίωσης ποσού 710.000 ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο- που παρέστη ως ενάγων- από τον πρώτο ιερέα και ποσού 220.000 ευρώ από τον δεύτερο, που είναι τα ποσά, τα οποία εισέπραξαν και ιδιοποιήθηκαν, το επίμαχο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 (25 Ιουνίου), οπότε και συνελήφθησαν. Ακόμα, επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση 2.000 ευρώ από τον κάθε καταδικασθέντα, προς το Ελληνικό Δημόσιο, για τη ζημιά που υπέστη από τις πράξεις τους. Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα της υπεράσπισης για ελαφρυντικά. Όμως, δέχτηκε για τον δεύτερο κατηγορούμενο, με την ποινή των 6 ετών, η έφεσή του να έχει αναστέλουσα δύναμη και για τον πρώτο να μην έχει. Οπότε, ο ένας μετά την έφεσή του αφέθη ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και ο άλλος οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου κρατείτο πριν και οι δύο, από την ημέρα της σύλληψής τους.

Σύμφωνα με όσα δέχτηκε το δικαστήριο, οι δύο ιερείς, με τις ιδιότητες που προαναφέρθηκαν και γνωρίζοντας ότι οι πληρωμές των μισθών των ιερέων είναι εκτός προϋπολογισμού, υπέβαλαν στη ΔΟΥ πλαστά έγγραφα (διορθωμένα), πείθοντας τους αρμόδιους υπαλλήλους και εισέπραξαν διάφορα ποσά από την τράπεζα, με βάση τα πλαστά έγγραφα. Αφού πλήρωναν κανονικά τους ιερείς, με τα ποσά που δικαιούνταν, τα επιπλέον τα κρατούσαν και συνολικά έφτασαν τα 710.000 ευρώ, για τον ένα και τα 220.000 ευρώ για τον άλλο. Η δίκη άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά από διακοπές, ολοκληρώθηκε χθες.

”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή