"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Βαριές λέξεις Σαμαρά, κάλεσμα Τσίπρα για εκλογές και νέος, στυγνός προϋπολογισμός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2015 ολοκληρώθηκε η πενθήμερη συζήτηση επί του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από τους 290 ψηφίσαντες, 155 είπαν “ναι”, 134 “όχι” και ένας δήλωσε “παρών”.

Τα αίματα άναψαν στο τέλος της συζήτησης, όταν στο βήμα ανέβηκαν οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας, οι οποίοι αντιπαρατέθηκαν για σειρά θεμάτων, με βασικότερο την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επιθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι προσέβαλε τη Βουλή και τους βουλευτές. Επανέλαβε δε ότι ο κ. Τσίπρας “είναι το ατύχημα που δεν θα συμβεί στη χώρα”.

Υπογράμμισε δε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε και υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο”.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκ νέου την άμεση διεξαγωγή εκλογών, ενώ αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και απευθυνόμενος στους βουλευτές που σκέπτονται να ψηφίσουν υπέρ, είπε ότι αυτό θα είναι σαν να δίνουν το δικαίωμα στην κυβέρνηση να εφαρμοσει τα μέτρα του Προϋπολογισμού”.

Για το θέμα του ΠτΔ προανήγγειλε ένα κλίμα “πρωτοφανών πιέσεων και εκβιασμών”.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι “παρών” ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ υπερψήφισε η Κατερίνα Μάρκου.


Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών


Σαμαράς

Κάνοντας σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο Α. Σαμαράς.

“Μας απαγόρευσε ο αλαζονικός κ. Τσίπρας την ελευθερία γνώμης. Όποιος ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τον θεωρήσει εξωνημένο. Διέγραψε τη λέξη συνείδηση. Τέτοια βάναυση προσβολή της Βουλής και των βουλευτών δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 30 χρόνια”.

“Οι βουλευτές κατάλαβαν τι αντιπροσωπεύετε κ. Τσίπρα”.

“Εσείς που διαβάζετε τις δημοσκοπήσεις και έχετε καβαλήσει το καλάμι δεν βλέπετε ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές”.

“Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, ξεχάσατε όμως ότι έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με Καλάσνικοφ”.

“Μπορεί να συναντηθήκατε στα κλεφτά με τον Πάπα, αλλά δεν έχετε το παπικό αλάθητο. Από λάθος σε λάθος πάτε κ. Τσιπρα”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε και υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο”.

“Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η τρόικα έλεγαν ότι οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί δεν θα εφαρμόζονταν. Τελικά η κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις της αλλά ο κ. Τσίπρας όπως και η τρόικα διαψεύστηκαν”.

“Η πιστωτική γραμμή δεν είναι νέο Μνημόνιο. Η επιτήρηση για τον επόμενο χρόνο θα είναι πιο διακριτική”.

“Βγαίνουμε από το μνημόνιο και μπαίνουμε σε μία περίοδο μεταβατική ενός έτους. Γινόμαστε χώρα φυσιολογική. Δανειζόμαστε για να αποπληρώνουμε ομόλογα που λήγουν”.

“Αν δεν εκλέξει αυτή η Βουλή νέο Πρόεδρο, δεν θα έχει νέο σύνταγμα μέχρι το 2021”.

“Κύριε Τσίπρα, έχετε είστε ένα κραυγαλέα κόμμα διαμαρτυρίας, χωρίς σχέδιο”.

“Εσείς έχετε μαζέψει στο κόμμα σας όλους τους κρατικοδίατους συνδικαλιστές και τους οπαδούς του μπάχαλου. Είστε ο εκπρόσωπος όλων όσοι μας έφεραν στην κρίση. Είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί στη χώρα κ. Τσίπρα. Δεν είστε επαναστάτης, είστε το τελευταίο αποκούμπι των βολεμένων που βλέπουν τα προνόμια τους να παραμερίζονται”.

Περισσότερα εδώ

Τσίπρας

“Ο Προϋπολογισμός του 2015 σφραγίζει μια πενταετία λιτότητας”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση.

“Όποια παιχνίδια και αν παίξετε, προκειμένου να αποφύγετε τη λαϊκή ετυμηγορία, δεν θα αποφύγετε την κατακραυγή. Όποιος ψηφίζει πρόεδρο της Δημοκρατίας, ψηφίζει παράταση του βίου της κυβέρνησης και τα σκληρά προαπαιτούμενα που θα έρθουν μετά. Οι δανειστές και η τρόικα ένα στόχο έχουν, να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Η χώρα είναι μπροστά σε ιστορικές επιλογές, κανείς δεν μπορεί να σχεδιάσει να γίνουν ερήμην του λαού, δεν θα δεσμεύσετε την επόμενη κυβέρνηση με τετελεσμένα και αποφάσεις που θα μας δένουν τα χέρια”.

“Σας είχα ζητήσει να μην σύρετε τη χώρα σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Δεν μας ακούσατε. Προσπαθείτε να φτιάξετε μία πλειοψηφία χωρίς λογική. Αλλά δεν βγαίνουν τα κουκιά. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταλήξει συλλογικά ότι αυτή η Βουλή είναι απονομιμοποιημένη και δεν πρέπει να εκλέξει ΠτΔ. Τι ισχυρίζεστε όταν λέτε ότι έχετε τους 180; Σας πειράζει όταν ακούτε τη λέξη αποστασία, επειδή σας θυμίζει άλλες εποχές, που είχατε πρωταγωνιστήσει”.

“Διακινούν κάποιοι ότι η κυβέρνηση είναι πιθανόν να επιχειρήσει ένα τέχνασμα. Μια εξαπάτηση. Θα ζητήσει, λένε, μια μικρή παράταση από την τρόικα και θα επιδιώξει να ψηφιστεί το Γενάρη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσα σε ένα κλίμα πρωτοφανών πιέσεων και εκβιασμών. Εκβιασμών και πιέσεων, σε συνεννόηση, λένε, με θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα, μέσα και έξω από τη χώρα”.

“Με ποια λογική ένας βουλευτής που θα ζητήσει με την ψήφο του να μην εφαρμοστεί αυτός ο Προϋπολογισμός, θα δώσει τη δυνατότητα στην ίδια κυβέρνηση με την ψήφο του στον ΠτΔ να εφαρμόσει τον Προϋπολογισμό;”.

“Αν απόψε, στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό, η κυβέρνηση δεν συγκεντρώσει τις ψήφους που απαιτεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε αύριο πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές”.

“Ελάτε αύριο να επιλέξουμε μαζί την ημερομηνία των εκλογών. Είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε διέξοδο”.

“Η έξοδος από το μνημόνιο γίνεται μόνο με παύση της λιτότητας”.

“Όσο και να εκβιάζετε, δεν θα καταφέρετε να επιβάλλεται στο λαό ένα καθεστώς μετα-δημοκρατίας. Η δημοκρατία θα επιστρέψει για να επαναφέρει τους λαούς της Ευρώπης στο προσκήνιο”.

“Μόνο εσείς το λέτε πια σε όλη την Ευρώπη, ότι το χρέος είναι βιώσιμο”.

“Δεχθήκατε μέτρα βαρβαρότητας που δεν θα γίνονταν αποδεκτά σε καμία χώρα της Ευρώπης. Από ποιους έγιναν αποδεκτά; Θα παραθέσω αυτούσια τη φράση του Σόιμπλε: Από μία ανεύθυνη πολιτική ελίτ που θυσίασε την οικονομία για τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα της”.

“Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί”.

“Δεν θα γίνουμε ειδική οικονομική ζώνη, όπως κάποιοι απαιτούν”.

“Από ποιον ζητάτε συναίνεση; Ποια συναίνεση και με ποιούς; Από μία κυβέρνηση που κάνει το λιοντάρι στον 20χρονο απεργό πείνας, αλλά σκύβει σε ό,τι ζητήσει η τρόικα”.

“Δεν συναινούμε σε νέα μέτρα και ούτε θα βάλουμε υπογραφές”.

Περισσότερα
εδώ

*”Που θα βρείτε τα λεφτά” αναρωτήθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

** “Ελπίζουμε να συνεχίσετε και εσείς τις μεταρρυθμίσεις”, είπε ο υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. Η φράση προκαλεί αίσθηση, καθώς δείχνει ότι ο κ. Χαρδούβελης θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

*** Σε σκληρούς τόνους απάντησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Βενιζέλος
“Ο Προυπολογισμός συμπυκκνώνει τις θυσίες του ελληνικού λαού, δείχνει την αλλαγή του κλίματος”, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. Και πρόσθεσε ότι “απηχεί το πρωτογενές πλεόνασμα, αποτυπώνει το ισχυρό τραπεζικό σύστημα”.

Παρατήρησε, εξάλλου, ότι επαναλαμβάνεται στη Βουλή η κριτική του 2011 και του 2012, λες και υπήρχε σχέδιο Β, λες και υπάρχει σχέδιο β”.

“Για να βγούμε από αυτή την κατάσταση, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, ενωμένοι, διορατικοί, θα τα καταφέρουμε”, τόνισε, έχοντας χαρακτηρίσει ως “βαρίδι και εμπόδιο” για την έξοδο της χώρας από την κρίση την πολιτική αβεβαιότητα.

Υποστήριξε ότι “είναι αφέλειες ή ωμά ψέμματα όσα ακούγονται, όπως ότι θα αλλάξει η κυβέρνηση και θα διαπραγματευτεί με άλλους όρους και θα γίνει υποχώρηση από την Ευρώπη. Τα έχω ξανακούσει αυτά και τα είδα να διαψεύδονται οικτρά σε αυτά τα πέντε χρόνια”.

Περισσότερα
εδώ

Καμμένος

Εικονομικό χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Σχόλιασε επίσης την απουσία Σαμαρά από την αίθουσα της Ολομέλειας στην διάρκεια της ομιλίας του Γκίκα Χαρδούβελη.

“Ο κ. Σαμαράς θέλει να μετατρέψει του βουλευτές σε “μαξιλάρια” για να παρατείνει το βίο της κυβέρνησης του”, πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε να το σκεφτούν σοβαρά, “καθώς θα είναι ψήφος κόντρα στην εντολή που έχουν λάβει από τον ελληνικό λαό και παράταση του βίου της κυβέρνησης”.

Ο ίδιος πάντως τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές.

Περισσότερα
εδώ

Παπαρήγα

Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το κόμμα της ξεκαθάρισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

“Δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε φοβόμαστε τις εκλογές. Θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική”, ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κουβέλης

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό, ενώ τόνισε πως οι εκλογές δεν είναι απαραίτητα κακές, καθώς είναι η ουσία της δημοκρατικής διαδικασίας.

“Δεν συναινούμε στη συνέχιση των ίδιων συντηρητικών πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας”, δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα για την ομιλία Κουβέλη εδώ


Επιστολή Μιχαλολιάκου

Επιστολή του υπόδικου Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Βασίλη Μιχαλολιάκου, ανέγνωσε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αρτέμιος Ματθαιόπουλος.

Επιστολή Μιχαλολιάκου στη Βουλή

Γκίκας Χαρδούβελης

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε περίπλοκες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς -όπως είπε- “είναι η τελευταία αξιολόγηση”. Ο ίδιος πάντως είπε ότι σύντομα θα υπάρχει τελικό αποτέλεσμα.

“Πιστεύω πως όλες οι πλευρές έχουν την αντίληψη, πως μετά τη θέση και την αντίθεση επέρχεται η σύνθεση”, ανέφερε και τόνισε πως “κλειδί για την ανάπτυξη είναι η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και μετά το τέλος του Μνημονίου. Να εξασφαλίσουμε πως οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν κύκλους ζωής μεγαλύτερους απ’ τους εκλογικούς”.

Διαβάστε: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Αντιπαράθεση για τα επεισόδια

Η συζήτηση στην Ολομέλεια άρχισε με εφ’ όλης της ύλης επίθεση των εκπροσώπων της πλειοψηφίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αρχή έκανε η βουλευτής της ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου, αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια, η οποία κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως, με βάση δελτία ειδήσεων, “βουλευτές του συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια, ενώ μάλιστα και ένας βουλευτής του προσήχθη στη ΓΑΔΑ”.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Χρήστου Καραγιαννίδη από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δήλωσε πως “ούτε συμμετείχαν στα επεισόδια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε προσήχθη κανείς στη ΓΑΔΑ. Ήμασταν τέσσερις βουλευτές στα γραφεία της “Αυγής” επειδή υπήρχε η πληροφορία πως γινόντουσαν προσαγωγές κάτω απ’ τα γραφεία της εφημερίδας- και μια συνάδελφος συνόδευσε προσαχθείσες γυναίκες στη ΓΑΔΑ διότι  δεν είναι δυνατόν να συνοδεύονται στην κλούβα από άνδρες αστυνομικούς”.

Φαινόμενα προκλητής έντασης στις χθεσινές κινητοποιήσεις, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας σήμερα στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

“Χθες είχαμε φαινόμενα προκλητής έντασης. Σας προειδοποιούμε. Όχι μόνο σας παρακολουθούμε σε αυτή τη συστηματική σας δημιουργία τεχνητής έντασης και δεν πρόκειται εμείς να γίνουμε τα θύματά της, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθούμε στημένα επεισόδια. Και χθες είχαμε τέτοια.

Και δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε μια τέτοια διολίσθηση. Έγινε προσπάθεια να δημιουργηθούν εντάσεις ακόμη και στις ειρηνικές κινητοποιήσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών και έπεσαν στο κενό. Η κυβέρνηση θέλει να δείχνει ως πρόσωπο τη βία και την καταστολή”, είπε.



Ομιλίες

Με τη φράση: “Κι αυτό το παιδί πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Αν πάθει κάτι κακό αυτό το παιδί το κρίμα στον λαιμό όσων ολιγώρησαν“, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετήθηκε στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

“Ό,τι έγινε στο πρώτο Μνημόνιο με τους πολλαπλασιαστές, έγινε τώρα με τους αποπληθωριστές” σημείωσε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης: “Ο αποπληθωριστής διαμορφώθηκε από 0,8% στο 4,6%. Με την εξέλιξη αυτή, επιδεινώνεται ο λόγος χρέους προς το ΑΕΠ και ανατρέπεται ο σχεδιασμός του ΔΝΤ ότι το 2022 το χρέος θα ήταν 110%. Αντί να ζητήσει αναδιάρθρωση η τρόικα, ζητά νέα μέτρα. Μετά την διάλυση εργατικών δικαιωμάτων, ζητούν και άλλα, όπως το λοκ άουτ και την απελευθέρωση των απολύσεων” παρατήρησε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, στηλίτευσε τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση, ιδιαίτερα στην Παιδεία και την Υγεία.

Απάντηση ήρθε από την Σοφία Βούλτεψη, ότι “η αντιπολίτευση δεν λέει πώς θα χρηματοδοτήσει τις υποσχέσεις της” και αναφέρθηκε στα “δέκα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Αντίστοιχη υπήρξε και η ομιλία της Άννας Ασημακοπούλου η οποία κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι “καλλιεργεί κλίμα πολιτικής ανευθυνότητας. Τάζει τα πάντα στους πάντες και υπερασπίζεται ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε πόρους που δεν υπάρχουν”.

Επικριτικός για την απραξία της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στον έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών εμφανίστηκε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

“Αδυνατώ να αντιληφθώ την πολιτική αντιπαλότητα ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προδοσία. Η Δημοκρατία μας, επιβάλει στους βουλευτές ελεύθερη βούληση. Αλίμονο σε όσους διχάζουν τον ελληνικό λαό για ψηφοθηρικούς λόγους”, δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργος Ορφανός.  

Συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων για μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας στην οποία δεν μπορεί να συμμετέχουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Πάρις Μουτσινάς.

Κυβέρνηση εθνικού σκοπού που θα διαπραγματευτεί το χρέος, θα προχωρήσει τη συνταγματική αναθεώρηση και θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση, ζήτησε ο Ιωάνης Κουράκος από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές.



Αντιπαράθεση με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, προκάλεσε η ομιλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος άφησε υπαινιγμούς για την αντιμετώπιση των ανασφάλιστων πολιτών με βάση εισοδηματικά κριτήρια, σε ό,τι αφορά την νοσοκομειακή και φαρμακευτική τους κάλυψη.

– “Δεν υπάρχει κανένα εισοδηματικό κριτήριο στην κάλυψη των ανασφαλίστων, είτε για νοσοκομειακή ή φαρμακευτική δαπάνη. Μπερδεύετε διατάξεις προηγουμένων ρυθμίσεων του υπουργείου Εργασίας που είναι προγενέστερες εκείνων του υπουργείου Υγείας που ισχύουν σήμερα”.

– “Σε κανένα σημείο του προϋπολογισμού, δεν προβλέπεται πρόσθετη δαπάνη για την κάλυψη των ανασφάλιστων” απάντησε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. “Όπως έχει στηθεί ο μηχανισμός, αποκλείεται αύξηση των ιατρικών πράξεων” εκτίμησε.


Μία ψήφος λιγότερη για τον κυβερνητικό συνασπισμό

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν απουσίασε από την ψηφοφορία λόγω νοσηλείας του, με κρίση σκωληκοειδίτιδας.

Ο κ. Χατζηοσμάν έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία του γνωστοποιεί ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε “ναι”.

Ωστόσο, για να προσμετρηθεί η ψήφος του, θα έπρεπε, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, να ευρίσκετο σε κοινοβουλευτική αποστολή.


 

close

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης