"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Βαρύτητα στα χωριά θα δώσει η Δημοτική Αρχή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η μεγάλη έμφαση και σημασία που υποσχέθηκε η νέα δημοτική αρχή ότι θα δείξει και θα δώσει στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων, γίνεται ήδη πραγματικότητα. Μπορεί τα χρήματα να έχουν λιγοστέψει, αλλά είναι αδιανόητο να μην υπάρχει, για παράδειγμα, δυνατότητα συχνού, σε τακτά διαστήματα, καθαρισμού των χόρτων στις εισόδους των χωριών.

Τα χωριά έχουν παραμεληθεί. Για τον λόγο αυτό, η νέα δημοτική αρχή διά της απόφασης του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου, σύστησε δύο αντιδημαρχίες για τις Δημοτικές Ενότητες, που πλέον ονομάζονται Τομέας Α (τέως Δήμοι Εστιαιώτιδας, Μεγ. Καλυβίων, Παληοκάστρου και Παραληθαίων) και Τομέας β (τέως Δήμοι Καλλιδένδρου, Κόζιακα και Φαλώρειας).

Το απόγευμα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014 έγινε η πρώτη ουσιαστική προσπάθεια να ενοποιηθεί η διαδικασία που θα δίνει βαρύτητα στα χωριά. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Τομέα Α κ. Παπανικολάου, συγκάλεσε σύσκεψη με τους προέδρους των συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων των τέως Δήμων.

Παρόντος του Δημάρχου, η συζήτηση ήταν, όχι απλώς ενδιαφέρουσα, αλλά και ουσιαστική. Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε ως πρωταρχικό μέλημα τη βελτίωση της εικόνας των χωριών, που, μαζί με την απαραίτητη συνεργασία – χωρίς κανέναν αποκλεισμό – και με βάση τη συνεργασία όλων. Οι πρόεδροι, τους οποίους πλαισίωναν οι εκλεγμένοι από τις συγκεκριμένες Δημοτικές Ενότητες, δημοτικοί σύμβουλοι, άκουσαν και εισηγήσεις αναφορικά με ειδικά ζητήματα (πάγια προκαταβολή, αντικαταστάσεις υλικών, ζητήματα επικοινωνίας – συνεργασίας κ.α.).
Ηταν σαφές από τη συζήτηση, ότι οι πρόεδροι, αγωνιώντας για το παρόν και το μέλλον των χωριών, δεχόμενοι και πίεση από την ίδια την πραγματικότητα και τους κατοίκους, έχουν τη διάθεση να προσφέρουν. Ορισμένοι με την εμπειρία και ορισμένοι με τον ενθουσιασμό, κατέθεσαν προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας, για την ταχύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων. Επίσης, ανέδειξαν ειδικότερα ζητήματα των περιοχών τους. Ο κ. Παπανικολάου και ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισαν ότι με την πρώτη αυτή συνάντηση, δίνεται η δυνατότητα του ανοίγματος δρόμου επικοινωνίας. Η οποία θα είναι συχνή, συνεχής και ουσιαστική, με βελτιωτικές προτάσεις ανά πάσα στιγμή, με μόνο όφελος, αυτό που είναι και το ζητούμενο: την όσο το δυνατόν άμεση αλλαγή της εικόνας και της ουσίας της καθημερινότητας των χωριών του Δήμου Τρικκαίων.

SISKEPSI-PROEDROI2

 

SISKEPSI-PROEDROI3SISKEPSI-PROEDROI7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης