"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

“Βαρύ κατηγορώ” του Γιώργου Ηλιάδη κατά της «έξυπνης πόλης»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Ζούμε σε μία πόλη με βαθύ ιστορικό και πολιτιστικό αποτύπωμα. Μία όμορφη πόλη, με υπαρκτά όμως προβλήματα τα οποία δεν καλύπτονται από επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Τα προηγούμενα εννέα χρόνια βιώσαμε το αφήγημα της «έξυπνης πόλης» από μία
δημοτική αρχή η οποία έδινε προτεραιότητα στο φαίνεσθαι έναντι του πράττειν για την εξυπηρέτηση κυρίως, προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων.
Ζήσαμε το παράλογο: τα «επιτεύγματα» του δήμου με τα «λεωφορεία χωρίς οδηγό», με «drones που μεταφέρουν φάρμακα στους ανήμπορους», με «το περιβόητο control room”, μέσω το οποίου γίνεται η τηλεδιοίκηση του Δήμου και τόσα άλλα, που εκθειάζονταν από τοπικά αλλά και κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς αυτή η επικοινωνιακή καταιγίδα να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο στην καθημερινότητά μας στην πόλη ,η οποία εξακολουθεί να στερείται βασικών υποδομών που θα την καθιστούσαν περισσότερο ανθρώπινη και φιλική.
Ζήσαμε και ζούμε, την πραγματικότητα της αδυναμίας υλοποίησης έργων,τα οποία δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας και πλήττουν τους επαγγελματίες.
Η διαχειριστική ανεπάρκεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής έχει αφήσει πληγωμένη την πόλη «προσφέροντας» στους πολίτες και τους καταστηματάρχες έργα ημιτελή , με τεράστια μάλιστα καθυστέρηση περαίωσης, ταλαιπωρία, σκόνη, λάσπες,θόρυβο, για μήνες, και πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά στους επαγγελματίες των περιοχών αυτών. Κορυφαίο « επίτευγμα» ασφαλώς, το έγκλημα που έχει συντελεστεί στην κεντρικήπλατεία,, χωρίς καμιά σοβαρότητα, χωρίς μελέτη σε βάθος, χωρίς αξιολόγηση των ιστορικών γνώσεων για τη χρήση του χώρου αυτού κατά το παρελθόν ( οθωμανικό νεκροταφείο, τζαμί ) Φτάσαμε σήμερα να έχει χαθεί κάθε έλεγχος στο έργο, με συνέπεια κανείς να μη γνωρίζει πότε και πώς θα ολοκληρωθεί και πόσες και ποιες θα είναι οι οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν, αφού ο κίνδυνος της απένταξης του έργου είναι πλέον ορατός.
Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο για το αστικό κέντρο αλλά και την περιφέρεια του Δήμου μας με τα χωριά να αιμορραγούν πληθυσμιακά από την έλλειψη στοιχειώδους μέριμνας για την επίλυση απλών καθημερινών προβλημάτων.
Δυστυχώς, ήρθε η θεομηνία DANIEL για να αποκαλύψει τη γύμνια της δημοτικής αρχής καταδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι είναι ένα αδειανό πουκάμισο, γεμάτο όμως με επικοινωνία, που δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της πόλης και των πολιτών, όταν οι συνθήκες γίνονται δύσκολες και δε φτάνουν τα χαμόγελα αλλά απαιτείται προετοιμασία, ετοιμότητα, πρόνοια και σχεδιασμός αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων.
Πολύ
περισσότερο, όταν αυτά έχουν προαναγγελθεί και είναι αναμενόμενα. Δυστυχώς η
««έξυπνη πόλη» δεν απέδειξε καθόλου την πολυδιαφημιζόμενη εξυπνάδα της . Οι πολίτες έμειναν αβοήθητοι στα στοιχειώδη και ήταν η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια που πρόσφεραν λύσεις σε ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και το βιος τους να καταστρέφεται και να παρασύρεται από τα νερά.
Φίλες και Φίλοι,
Είμαστε μία ομάδα νέων και έμπειρων ανθρώπων, που ζούμε και εργαζόμαστε στον
τόπο μας. Επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενοι, που είμαστε ενεργοί πολίτες με καθημερινή παρουσία στην περιοχή και ουσιαστική ενσυναίσθηση για τα προβλήματα των πολιτών.
Ζητάμε τη στήριξη και τη ψήφο σας για να γίνει το αυτονόητο στην πόλη μας: Για να συμβαδίσει η θεωρία με την πράξη. Για να μην γίνεται το «μαύρο… άσπρο» μέσα από παραμορφωτικά επικοινωνιακά πρίσματα. Προτεραιότητα μας είναι ο πολίτης και οι ανάγκες του και γι’ αυτές θα αγωνιστούμε ως δημοτική αρχή με συνέπεια, ήθος, γνώση και ανιδιοτέλεια. Πιστεύουμε σε έναν ανοιχτό Δήμο με εξωστρέφεια και ίσες ευκαιρίες για όλους, για ισότιμη φροντίδα και έργα και για την πόλη και για την περιφέρεια.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να επιστρέψει η λογική. Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια, η φιλία και η συμπάθεια. Η συγκυρία απαιτεί υπευθυνότητα, σύνεση,εργατικότητα, γνώση,αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό και κυρίως αποφυγή έπαρσης και εντυπωσιασμών Η ψήφος μας πρέπει να είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και βεβαιότητας ότι επιλέγουμε τους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν πράξη τα αυτονόητα που αξίζουν στον τόπο που ζούμε εμείς και τα
παιδιά μας!
Δε χρειαζόμαστε άλλες επανεκκινήσεις εντυπωσιασμών και μεγάλων λόγων !
Πάμε Μαζί για μία Νέα Αρχή, για αυτό που ονειρευόμαστε, γι’ αυτό που αγαπάμε. Για την Πόλη και τα Χωριά που Ζούμε, για να φτιάξουμε τα <<ΤΡΙΚΑΛΑ Τόπος να Ζούμε>>.
Γιώργος Πρ. Ηλιάδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων
<<ΤΡΙΚΑΛΑ Τόπος να Ζούμε>>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης