Βαρύ το κλίμα στην 32η Ταξιαρχία στο Βόλο Reviewed by Momizat on . «Καζάνι που βράζει» η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών τις τελευταίες μέρες, μετά την αναζωπύρωση των πληροφοριών ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση «Καζάνι που βράζει» η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών τις τελευταίες μέρες, μετά την αναζωπύρωση των πληροφοριών ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση Rating: 0

Βαρύ το κλίμα στην 32η Ταξιαρχία στο Βόλο

Βαρύ το κλίμα στην 32η Ταξιαρχία στο Βόλο

«Καζάνι που βράζει» η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών τις τελευταίες μέρες, μετά την αναζωπύρωση των πληροφοριών ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση από τον Βόλο στην Αθήνα. Η δημόσια τοποθέτηση του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, έχει «παγώσει» κυριολεκτικά τους στρατιωτικούς, καθώς εμμέσως πλην σαφώς η 32η Ταξιαρχία… παραμένει στον Βόλο μέχρι να φύγει άμεσα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες μάλιστα επίκειται συνάντηση στο ΥΕΘΑ μεταξύ του Ευάγ. Αποστολάκη και του Χρήστου Μπουκώρου, προκειμένου να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα. Και αυτό διότι, ο βουλευτής είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, την οποία όμως απέσυρε μετά από αίτημα του δεύτερου, ο οποίος επικαλέστηκε απόρρητα στοιχεία που δεν δύναται να δημοσιοποιηθούν μέσω δημόσιας συζήτησης στη Βουλή.

Tο κλίμα μέσα στο στρατόπεδο Γεωργούλα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Ακόμη και ανώτερα στρατιωτικά στελέχη δηλώνουν «άγνοια» για τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς που επικαλούνται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, προκρίνοντας ως ιδανικότερη λύση τη μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας στην Αττική. Οι πηγές ακόμη προσθέτουν πως «η επίκληση αλλαγών στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του ΓΕΣ είναι προσχηματική» και ότι «αντικειμενικός σκοπός είναι η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας πάση θυσία στην Αττική, προκειμένου να στηριχθούν περιοχές όπως ο Αυλώνας που έχει απαξιωθεί στρατιωτικά μετά το κλείσιμο μονάδων στην περιοχή».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή