Βαρύ χτύπημα στην υγεία με τον “ξαφνικό θάνατο” του ΕΟΠΥΥ Reviewed by Momizat on . Σε ξαφνικό θάνατο τύπου ΕΡΤ φαίνεται πως οδηγείται τελικά ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βήμα της Κυριακής. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κυβέρνηση Σε ξαφνικό θάνατο τύπου ΕΡΤ φαίνεται πως οδηγείται τελικά ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βήμα της Κυριακής. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κυβέρνηση Rating: 0

Βαρύ χτύπημα στην υγεία με τον “ξαφνικό θάνατο” του ΕΟΠΥΥ

Βαρύ χτύπημα στην υγεία με τον “ξαφνικό θάνατο” του ΕΟΠΥΥ

Σε ξαφνικό θάνατο τύπου ΕΡΤ φαίνεται πως οδηγείται τελικά ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βήμα της Κυριακής. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ήδη την απόλυση 2.300 γιατρών, ενώ η μόνη υποχώρηση που προτίθεται να κάνει είναι να κατεβάσει τις απολύσεις στις 1.800.
Ωστόσο, η επιμονή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι τις γιορτές, αλλά και η αδιαλλακτικότητα του υπουργείου Υγείας, καθιστούν πιθανότερο το σενάριο του «ξαφνικού» θανάτου.
Υπενθυμίζεται πως σημείο αντιπαράθεσης είναι το νέο σχέδιο του υπουργείο Υγείας για το την πρωτοβάθμια περίθαλψη, το οποίο προβλέπει στην ουσία την αποδυνάμωση του οργανισμού, καθώς από το 2014 ο ΕΟΠΥΥ θα σταματήσει να παρέχει ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και θα είναι μόνο αγοραστής υπηρεσιών τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.
Την ίδια ώρα η συγχώνευση που προβλέπεται για τις υγειονομικές μονάδες, αλλά και η μεταφορά των Κέντρων Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες θα δημιουργήσουν μεγάλη αναμονή για μια απλή εξέταση, εκτός εάν επιλεχθεί ο ιδιωτικός τομέας με μία συμμετοχή της τάξεως του 15%.
Παράλληλα, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα πως περίπου 2.300 αναμένεται να απολυθούν ύστερα από αξιολόγηση, ενώ άλλοι τόσοι μετακινούνται στο ΕΣΥ αλλά με διαφορετική εργασιακή σχέση από αυτή που έχουν σήμερα.
Ο μακρύς κατάλογος των υπό απόλυση γιατρών ξεκινάει με τους χειρουργούς και όσους έχουν χειρουργική ιδιότητα και ακολουθούν οι αλλεργιολόγοι, ενδοκρινολόγοι, πνευμονολόγοι και οι καρδιολόγοι.
Παράλληλα, όσοι γιατροί έχουν ειδίκευση στις κατηγορίες της γενικής ιατρική, παιδιατρικής και οδοντιατρικής θα αποτελέσουν τους τρεις πυλώνες γύρω από τους οποίους θα «χτιστεί» το νέο σύστημα υγείας.
Ωστόσο, οι εν λόγω γιατροί θα πρέπει να έχουν αποκλειστική σχέση με το νέο δημόσιο σύστημα περίθαλψης, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή