Βασίλης Τσιτσάνης δια χειρός Σταύρου Ξαρχάκου Reviewed by Momizat on . Βασίλης Τσιτσάνης, 100 χρόνια από τη γέννησή του Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικότερου από τους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής κα Βασίλης Τσιτσάνης, 100 χρόνια από τη γέννησή του Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικότερου από τους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής κα Rating: 0

Βασίλης Τσιτσάνης δια χειρός Σταύρου Ξαρχάκου

0000

Βασίλης Τσιτσάνης, 100 χρόνια από τη γέννησή του
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικότερου από τους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ού αιώνα, Bασίλη Τσιτσάνη, η οικογένεια του δημιουργού οργάνωσε δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του. Χθες και σήμερα, 20 και 21 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη αναλαμβάνουν να επικοινωνήσουν το ποιητικό ιδίωμα των τραγουδιών του Τσιτσάνη με ουσιαστικές και συναρπαστικές ερμηνείες. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έχει κάνει ο σπουδαίος μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος.
O Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου 1915 και πέθανε την ίδια ημερομηνία στο νοσοκομείο Brompton του Λονδίνου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή